Követem Közélet Trump: „Az EU valószínűleg ugyanolyan rossz, mint Kína, csak...

Trump: „Az EU valószínűleg ugyanolyan rossz, mint Kína, csak kisebb nála”

Promóció

„Az EU valószínűleg ugyanolyan rossz, mint Kína, csak kisebb nála. Szörnyű, hogy mit tesznek velünk.” Ezt Donald Trump amerikai elnök mondta a Fox televíziónak.

Promóció
- Advertisement -

A műsort vasárnap sugározták, ahol Trump egy interjújában a Kínával és az Európai Unióval fennálló kereskedelmi vitákra reflektált.

Kereskedelmi deficitünk van az Európai Unióval szemben… és tetejébe egy rakás pénzt fizetünk be a NATO-ba, hogy megvédjük őket

– mondta a republikánusokhoz közeli Fox televízióban az amerikai elnök.

Donald Trump és Theresa May a NATO-csúszon, 2018 / Fotó: BBC

Donald Trump szerint a kereskedelmi vitákat illetően nem egyedül Kína kereskedelmi gyakorlatát nehezményezi, hanem globális intézkedéseket szeretne az innovációs és technológiai eredmények, valamint a szellemi tulajdon védelmére.

„Nem Kínára akarok mutogatni” – mondta, említve, hogy kifejezetten jó a viszonya Hszi Csin-ping kínai elnökkel, aki: „életre szólóan elnök… királynak is nevezhetnénk”.

Nem, David Lynch nem dicsérte Trumpot, és a karrierjének sincs vége

Ez a bizarr kijelentés egy olyan beszéd részeként hangzott el, ami a ráncfelvarrástól Észak-Koreáig minden témát érintett. Aztán Trump egy Guardian-interjúból idézett, amit egyébként a Breitbart futtatott meg, miszerint David Lynch történelminek nevezte az elnökségét.

Trump azt mondta, ismeri Kínát, tudja, hogy a kínaiak milyen okosak, ezért, ha csak rájuk összpontosítana a gazdasági szigorító intézkedésekkel, illetve védővámokkal, akkor Peking más országokban pótolná a kiesett exportját és csökkenő külföldi beruházásait, ezért fontos globálisan megközelíteni a problémát. „A kínaiak meg akarnak állapodni” – mondta.

Arra a kérdésre, ami azt firtatta, vajon az amerikai kormány büntető szankciókkal sújtja-e majd azokat az európai országokat, amik gazdasági kapcsolatokat ápolnak Iránnal, Trump azt felelte: „Igen, természetesen. Teljes mértékben emellett vagyunk.”

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetével (OPEC) kapcsolatban Trump azt állította, hogy a kartell „manipulálja az olajpiacokat”, de „jobb, ha felhagynak ezzel”, mert „mi biztosítjuk (az OPEC-tagországok közül) soknak a védelmét”. 

Promóció
ForrásMTI
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3