Donald Trump akaratlanul egy olvasást népszerűsítő könyvklub arcává vált

A The Wild Detectives könyvesbolt szokatlan projektet indított a fiatalok olvasási kedvének növelésére. Megalapult a Donald Book Club könyvklub, amit az amerikai elnök Twitter-oldala inspirált, írja a DesignTaxi.

Manapság a rövidebb tartalmak váltak népszerűvé, ami a Twittert az egyik legkedveltebb közösségi oldallá teszi. A könyvklub alapítói szerint Trump a Twitter-oldalával a félreinformálás elsődleges forrásává vált. A Donald Book Club-ot azért indították el, hogy segítsenek az amerikai elnök követőbázisának oktatásában, és az olvasás népszerűsítésében.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.


A könyvklub Donald Trump tweetjeire válaszol egy-egy témába vágó könyvvel. A cél a közönség horizont-tágítása. Az elnök által tárgyalt témakörökhöz kapcsolódó könyvek olvasásával megismerhetünk más nézőpontokat is, és a közönség megtanulhatja a tweetek előtti utánaolvasás jelentőségét.

Donald Trump megválasztása az irodalmi eladási listákat is befolyásolja – ContextUs

Hogy az amerikaiakat mennyire sokkolta Donald Trump viharos elnöki startja, azt jól jelzik az Amazon eladási adatai. Múlt héten az 1984-ből lett hirtelen bestseller, miután Trump tanácsadója, Kellyanne Conway “alternatív tényeknek” nevezte el az általuk tett valótlan állításokat.


A könyvklub Trump szexuális zaklatásról szóló tweetjeihez például Louise O’Neill Te kerested a bajt könyvét ajánlja. A fake news tematikájához pedig többek között George Orwell 1984 című kötetét kapcsolja.

Tudj meg többet a projektről az alábbi videóból!

Donald Book Club

With the help of the world’s most widely read man we’re spreading great literature in order to Make America Read Again. www.DonaldBookClub.com #MARA #Trump #…


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból