Trump tesztelés nélkül engedélyeztetné a koronavírus-ellenszert

Donald Trump amerikai elnök a háromfázisú tesztelések elvégzése előtt engedélyeztetné a koronavírus-ellenszereket, hogy azok már készenlétben álljanak a novemberi választásokra. 

Veszélyes marketing

Donald Trump gyorsítani kívánja az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszeripari cég által kidolgozott koronavírus elleni oltást, hogy azok már októberre készenlétben álljanak. A hatóanyag engedélyezése és sikeressége ugyanis nagyban növelné Trump esélyeit a novemberi elnökválasztásokon. 

trump vakcina
Donald Trump a koronavírus elleni oltóanyagok engedélyezését sürgeti / Fotó: Getty Images

Az AstraZeneca azonban elzárkózott a kérés elől, miszerint az oltóanyagot a háromfázisú tesztelés elvégzése nélkül engedélyezzék. Az Egyesült Királyságban jelenleg is folyamatban vannak a második és a harmadik fázisban végzett kísérletek, amelyek rendkívül fontos szakaszai a biztonságos és hatékony oltás kidolgozásának. Három olyan lehetséges oltóanyag is tesztelés alatt áll, amik potenciális ellenanyagot jelenthetnek a koronavírusra nézve. Az egész világon zajlanak a COVID-19 elleni vakcinák tanulmányozása, nem kivétel ez alól Magyarország sem. 

Rose McGowan nyílt levélben bírálta Donald Trumpot

A színésznőből aktivistává avanzsált, Harvey Weinsteint börtönbe juttató Rose McGowan kritikus hangvételű nyílt levélben bírálta elnökét, Donald Trump ot. Mérgező személyiségnek, súlyos betegségnek és rákfenének titulálta, írja a . Az Elátkozott generáció sztárja a Facebookon osztotta meg Trump bírálatát. A levelet egyenesen Trump nak és a saját kiszolgáló médiáinak címezte.

Trump azonban nincs megelégedve a folyamat menetével és tempójával, ami némiképp magyarázatot ad az utóbbi hetekben tanúsított hektikus magatartására is. Az amerikai elnök megvádolta az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökséget (FDA), hogy szándékosan késlelteti a COVID-19 elleni oltási próbákat. A szombati tweetjével pedig nyomást gyakorolt ​​az FDA biztosára, Stephen Hahn-ra, hogy gyorsabban cselekedjenek. Jelenleg nincsen bizonyíték arra, hogy az FDA szándékosan késleltette volna egy életmentő oltás kidolgozását.

Veszélyes kijelentések

Nancy Pelosi, a Fehér Ház szóvivője az újságíróknak azt nyilatkozta, hogy az FDA felelőssége a gyógyszerek jóváhagyása és biztonságos használatuk engedélyezése, nem pedig a kormányé, írja a Futurism. Pelosi Trump kijelentéseit veszélyesnek tartja, habár nem ez volt az első olyan egészségügyi tanácsa az amerikai elnöknek, amit széles körökben elleneztek, annak veszélyes volta folytán. Mi több, nemrégiben azt tervezte, hogy átveszi az ellenőrzést a koronavírusos betegek adatai felett. 

Dr. Anthony Fauci: napi 100 ezer új koronavírusos megbetegedés is lehet

Június 30-án, kedden dr. Anthony Fauci , az Egyesült Államok legfőbb járványügyi szakértője és az amerikai koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik vezetője nagyon ijesztő forgatókönyvet közölt a szenátussal a járvány jelenlegi adatai alapján. Jelen állás szerint az ország 40 ezer új Covid-19 fertőzöttet regisztrál naponta.

Donald Trump nagyban készül a novemberi elnökválasztásokra. Rendíthetetlen magabiztosággal indul Joe Biden ellen. Állítása szerint Biden képtelen lenne kitölteni azt a kognitív tesztet, amit ő hibátlanul megoldott. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból