Donald Trump meleg közösséget támogató pólót mutatott be

A júniusi Pride-hónap alkalmából a Trump-kampány LMBTQ-közösséget ünneplő pólókkal állt elő. Az ellentmondásos törvények bevezetése miatt azonban ezt a gesztust nehéz őszintének érezni, írja a DesignTaxi.

Az új póló 30 dollárért vált elérhetővé az amerikai elnök hivatalos webshopján. Egy szivárványos zászlót ábrázol az „LMBTQ Trumpért” felirattal. A hátoldalon pedig a Trump-Pence logó és a „Make America Great Again” szlogen látható.

Ellen Page Donald Trump amerikai alelnök homofóbiáját bírálta

A műsorvezető, Stephen Colbert arról kérdezte a színésznőt, jobbnak látja-e Hollywood hozzáállását az LMBTQ-közösség felé. Page szerint egyértelműen van változás, de bőven lenne még hova fejlődni, és reméli, ez gyorsan bekövetkezik. írta Reynard a Twitteren. Svájc jelenleg a 22. helyen áll Észtország és Magyarország mögött az LMBTQ emberek elfogadását illető hivatalos ranglistáján.

A termékleírásban arra ösztönzik az LMBTQ-közösség tagjait, hogy mutassák ki büszkeségüket és Trump iránti támogatásukat a póló segítségével. Az S-es és 3XL-es méretek között árult ruhadarabot az „Amerikán büszkén készített” címkével látták el.

A közösségi médiában álszent húzásként titulálták a kezdeményezést, tekintve, hogy Trump már a 2016-ban is hasonló módon kampányolt.

Akkoriban Donald Trump még egy szivárványos zászlót is előrántott, hogy kifejezze támogatását. Azonban hiába ígérte, „mindent megtesz, ami hatalmában áll, hogy megvédje a közösséget”, elnöksége alatt olyan törvényeket és kezdeményezéseket fogadtak el, amik aláássák a melegjogokat.

No Title

Trump releases LGBTQ Gay Pride t-shirt the same day this headline is in the news: Homeless shelters could deny transgender people under proposed Trump administration ruleLet’s also not forget the trans military ban. You can’t make this shit up! @realDonaldTrump pic.twitter.com/370X4izg56

Például levették a Fehér Ház hivatalos honlapjáról az LMBTQ-jogokkal kapcsolatos információkat, betiltották, hogy transzneműek szolgáljanak a katonaságban és a transznemű gyerekek védelmét is gyengítették.

“A szerelem mindenkié” – A Ralph Lauren után a H&M is csatlakozott a Pride támogatóihoz

A Pride felvonulásainak közeledtével az egész világon számos ruhamárka hozakodik elő olyan kollekciókkal, amelyek az egyenlőséget hirdetik, az LMBTQ-közösséget támogatják. Tavaly nagy sikere volt a svéd divatcégnek, a H&M-nek, és idén Magyarországon is elérhetővé válnak a Pride-kollekciók – már második alkalommal. Olyan ruhákkal találkozhatunk majd a polcokon és vállfákon, mint a büszkeséget, egyenlőséget és coming outot (előbújás) hirdető pólók.

Ráadásul az időzítés sem tűnik tökéletesnek, nemsokkal ezelőtt tiltották ki a transzneműeket a hajléktalanotthonokból, nem is beszélve az azonosnemű párok bevándorlási státuszának megtagadásáról.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból