Követem Közélet Donald Trump megválasztása az irodalmi eladási listákat is befolyásolja

Donald Trump megválasztása az irodalmi eladási listákat is befolyásolja

Promóció

George Orwell után Hannah Arendt az új sláger.

Promóció
- Advertisement -

Hogy az amerikaiakat mennyire sokkolta Donald Trump viharos elnöki startja, azt jól jelzik az Amazon eladási adatai. Múlt héten az 1984-ből lett hirtelen bestseller, miután Trump tanácsadója, Kellyanne Conway “alternatív tényeknek” nevezte el az általuk tett valótlan állításokat. Orwell disztópiája azóta még feljebb tört, és hétvégére már megszerezte az első helyet a toplistán, míg Donald Trump könyve, Az üzletkötés művészete csak a 11-ik helyen tartja magát.

Ám nem Orwellé volt az egyetlen nagy visszatérés a könyvpiacon, az olvasók rávetették magukat A totalitarizmus gyökereire is. Ahogy a címből is sejthető, nem egy könnyen fogyasztható regényről van szó, hanem egy 600 oldalas politikai filozófiai könyvről. Hannah Arendt 1951-ben vizsgálta meg a náci és kommunista diktatúrák eredetét, és nem sok jóval kecsegtetett.

Úgy látta, az emberiség jövője maga az irtózat. Ezt az éjsötét jövőképet csak az 1956-os magyar forradalom hatására értékelte kissé újra.

Arendt alapműve jelenleg nem kapható az Amazonon, mivel elfogyott a raktárról. A kereslet sejthetően nem fog elapadni egy darabig, a hétvégén például több amerikai városban is tüntettek Trump bevándorlást korlátozó rendelete ellen, amely teljes káoszt okozott a reptereken. Az intézkedést már több külföldi vezető, és pár meghatározó republikánus politikus is keményen kritizálta.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3