„Bújjon Ön is ágyba Donald Trumppal” – hirdette a Playgirl magazin nyereményjátéka harminc éve

Enyhén szólva is zavarbaejtő Donald Trump-nyereményjátékkal állt elő a többnyire a női közönséget megszólító Playgirl: a remek partinak számító üzletember harminc éve éppen válófélben volt.

Aranyásók aranykora?

Négy évnyi Trump-kormányzás után rettenetesen messzinek tűnik már az Obama-korszak is. Szintén nehéz elképzelni, hogy volt idő, amikor Donald Trump még ingatlanvállalkozóként tevékenykedett – talán ezt sírja vissza Taylor Swift is. Most ebből az időből kaptunk egy megdöbbentő kis színest.

playgirl donald trum marketing
Címlapon a kihagyhatatlannak ígérkező akció / Fotó: Playgirl, Amazon

Közel három évtizede, 1990 augusztusában a Playgirl magazin címlapján hirdetett „Bújj ágyba Donald Trumppal” szlogennel nyereményjátékot női olvasótábora számára, írja a Design Taxi.

Ismét megrongálták Donald Trump csillagát a Hírességek sétányán

Megrongálták Donald Trump amerikai elnök csillagát a hollywoodi Hírességek sétányán, írja a . A csillagot fekete spray-vel fújták össze, alá egy BLM-feliratot festettek a Black Lives Matter mozgalom támogatói, akik mellett Banksy és Taylor Swift is kiállt. A közösségi oldalakra felkerült fotók alapján még egy feltehetően állati ürüléket tartalmazó zacskó is került a lefújt csillagra.

Az akció Trump nyilvánosság előtt játszódó, ronda válásának idejére esett, amikor első felesége, Ivana azzal vádolta meg, hogy szexuálisan erőszakoskodott vele és kitépte a haját. Az exfeleség a sajtó értesülései szerint végül 14-25 millió dollárra becsült vagyonnal lépett ki a házasságból.

A válás vége felé a magazin gyorsan leszervezett egy nyereményjátékot, amely azzal kecsegtette a résztvevőket, hogy ágyba bújhatnak az akkoriban üzletemberként tevékenykedő Trumppal.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gazdag, egyedülálló, csak kérni kell! Így teheted magadévá az álmaidon túl is Donaldot az ágyadban[/perfectpullquote]

– szólt a korabeli, csábítónak szánt marketingszöveg. Természetesen nem igaziból kellett rágerjedniük az olvasóknak Trumpra. A nyereményjáték mindössze az ingatlanmágnás és/vagy egy könyvkiadó által finanszírozott PR-fogás volt.

A Facebook alkalmazottjai „sztrájkba kezdtek”, miután Mark Zuckerberg engedte megjelenni Donald Trump rasszista bejegyzéseit

Az afroamerikai George Floyd május 25-i halála óta egész Amerika lángokban áll. Milliók tüntetnek az országban a rasszizmus és a rendőrök feketékkel szemben tanúsított erőszakos túlkapásai ellen. Számos sztár is megszólalt és fejezte ki szolidaritását a tüntetőkkel, a színesbőrű közösséggel.

Az apróbetűs részben leírták, hogy a szerencsések(?) nyereménye a játékban egy Trump arcképével díszített, szitanyomott párnahuzat.

Kiváló partinak számított

A leírás alvótársként igen kedvező (nem narancssárga) színben tüntette fel Trumpot.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Magas, jóképű, hamarosan független és mérhetetlenül gazdag. Minden megmozdulása – még az ágyban is – címlapot ér. Egyszer egy nő azt nyilatkozta, hogy neki Trumppal volt a legjobb az ágyban[/perfectpullquote]

– fokozták a kihagyhatatlan ajánlat hitelességét a reklámszövegírók.

Donald Trump egy 20 éves, már megdöntött összeesküvés-elméletről írt Twitter-oldalán

Húsz évvel ezelőtt, 2001-ben hunyt el Lori Klausutis, egy televíziós vállalat szerkesztőségi tagja. Donald Trump szerint a nőt meggyilkolták. Az amerikai elnök az utóbbi napokban Joe Scarborough-t bombázta a gyilkosság elkövetőjének vagy segítőjének vádjával, aki az eset idején kongresszusi tag is volt. Jelenleg a MSNBC műsorvezetője.

A párnahuzat mellé a nyertesek számára, hogy ne csak „édes semmiségeket sugdossanak a fülébe egész éjjel”, járt egy példány Joel Reed Donald Trump: The Man, The Myth, The Scandal (Donald Trump: az ember, a legenda, a botrányhős) című könyvéből is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ki ne hagyd, mert egy ilyen főnyeremény, mint Donald Trump nem sokáig fog már egyedül aludni[/perfectpullquote]

– igyekeztek erőteljes nyomást gyakorolni az olvasókra a marketingguruk. A világ még jóval a Monica Lewinsky-botrányon innen volt, nem is sejthették, hogy a szitanyomott párnahuzatról 26 év múlva Amerika első embere fog visszanézni.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból