Donald Trump kvázi kitiltatott két liberális lapot a Fehér Házból

Donald Trump amerikai elnök utasítására a Fehér Ház nem fizet elő többé a patinás New York Times és The Washington Post lapokra.

Lemondták az előfizetést

donald trump twitter fox news new york times washington post
Donald Trump amerikai elnök / Fotó: Getty Images

A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését, jelentette be Stephanie Grisham, az amerikai elnöki hivatal szóvivőnője csütörtökön.

A szóvivőnő úgy fogalmazott, “nem újítottuk meg az előfizetéseket”, írja a 444 az MTI közleményére hivatkozva. Majd hozzáfűzte, hogy ez “az adófizetők számára alapvetően fontos takarékoskodást” jelent.

A The New York Times az Index függetlensége miatt aggódik

Magyarország legnagyobb független hírforrása, az Index hétfőn rövid időre elsötétítette online portálja kezdőlapját. A lap így akarta felhívni a figyelmet arra, milyen az, ha csökken az újságírói szabadság. Az Index továbbá az olvasók anyagi támogatását kéri függetlensége megőrzése érdekében. Ezekkel a sorokkal

Donald Trump amerikai elnök egy hétfőn, a Fox televíziónak adott interjújában ismételten hangoztatta a liberális The New York Times-szal szembeni kifogásait, és közölte, hogy a továbbiakban nem kívánja látni a lap példányait a Fehér Házban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem akarjuk többé (ezt a lapot) a Fehér Házban, valószínűleg le is fogjuk mondani, és így teszünk a The Washington Posttal is[/perfectpullquote]

– mondta Trump.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

Lapozz a következő oldalra a folytatásért!

Az amerikai elnök nem kedveli a liberális médiát

Trump Donald Trump LMBTQ Pride LMBTQ Pride LGBTQ Trump LMBTQ Trump kampány
Trump hiába ígérte, „mindent megtesz, ami hatalmában áll, hogy megvédje a közösséget”, elnöksége alatt olyan törvényeket fogadtak el, amik aláássák a melegjogokat. / Fotó: Quartz

Az amerikai elnök kijelentette, hogy e két lap álhíreket, hamis híreket közöl. Trump nem először ostorozta a két amerikai liberális lapot, mint ahogyan egyes televíziós csatornákat is – például a CNN-t – rendszeresen bírál, mert szerinte álhírekre alapozva próbálja tematizálni az amerikai közbeszédet.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból