Másodfokon is pert nyer Donáth Anna az Origo ellen.

Hazugságnak bizonyult a bíróság szerint az Origo cikke

Jogerősen is helyreigazításra kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla az Origót, mely tavaly augusztus 12-i Egy fiatal lány állítja: Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után című cikkében úgy vádolta zaklatással a Momentum politikusát, hogy nem győződött meg a vádak valóságtartamáról.

Donath Anna Origo Hazugsag Szexualis Zaklatas
Donáth Anna, A Momentum Ep-Képviselője 2018 Decemberében Tartott Tüntetésen / Fotó: Mti

Mint ismert, ismeretlen tettes ellen rágalmazás vétsége miatt nyomozást rendelt el a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság, Donáth Anna feljelentése alapján.

A Momentum applikációja, a Noligarcha megmutatja, a NER-hez kerül-e a pénzed vásárláskor

A Momentum Noligarcha applikációja megmutatja, Mészáros Lőrincékhoz fut-e a pénzed vásárláskor vagy sem. Már letölthető a Google Playben és az AppStore-ban is, mondta a -nek Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja. DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát.

A Momentum közleményéhez csatolta az Ítélőtábla ítéletét is. Ebből kiderül, hogy az Origo azzal védekezett, hogy csak a Ripost cikkét szemlézték, az állítások valóságtartamának bizonyítására be is idéztették a Ripost újságíróját.

Gulyás Márton és stábja lebuktatta a kormányközeli közmédiát

A politikai aktivista, Gulyás Márton a slejm nevű YouTube-csatornáját a 2018-as parlamenti választások óta Partizán néven futtatja. Jobbára közéleti témákat vesz górcső alá, mint például hogyan volt ellenzékben a Fidesz 2002 és 2010 között. De Gulyás volt az, aki oknyomozás után felfejtette a kamupártokat, amelyek Seres Máriá hoz és köréhez köthetők.

Ő azonban csak annyit tudott igazolni, hogy személyesen is beszélt a levélíróval, azt nem, hogy bármilyen módon próbált volna meggyőződni a politikussal szembeni vádak valóságtartamáról.

“Az igazság közben valahol elveszett”

Az ítéletre reagálva Donáth Anna azt közölte, hogy bár a bírósági eljárás és az egész folyamat jogszerű volt, “az igazság közben valahol elveszett”, mert igazságról csak akkor beszélhetnénk, ha “többé nem működtet gyűlöletpropagandát az állam a mi pénzünkből”.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet