Donkey Trump: Így gúnyolták ki Donald Trumpot egy spanyol fesztiválon

Donald Trump majomszerű karikatúrája, Donkey Trump is megjelent a Valenciában megrendezett nagyszabású spanyol Fallas fesztiválon.

Minden év márciusában megrendezésre kerül a Fallas Week fesztivál Valenciában, amelyet az ácsok védőszentjének, Szent József tiszteletére rendeznek meg. Az esemény egyszerre tradicionális, művészi és szatirikus. Gyakran jelennek meg olyan kortárs alkotásokat is, mint az idei Nintendo-témájú Trump kompozíció.

President Donald Trump Nintendo Donkey Kong Fallas Festival
Donald Trump a Fallas Fesztivál egyik szatirikus alkotásán / Kép: Design Taxi

Paco Polit újságíró rávilágított arra, hogy a majomra hasonlító Trump, „rasszista” és „kereskedelmi háborúk” feliratú hordókkal jelenik meg a sombrerót viselő Mario figura mellett.

Donald Trump akaratlanul egy olvasást népszerűsítő könyvklub arcává vált

Manapság a rövidebb tartalmak váltak népszerűvé, ami a Twittert az egyik legkedveltebb közösségi oldallá teszi. A könyvklub alapítói szerint Trump a Twitter-oldalával a félreinformálás elsődleges forrásává vált. A Donald Book Club-ot azért indították el, hogy segítsenek az amerikai elnök követőbázisának oktatásában, és az olvasás népszerűsítésében.

Az alkotás a Donkey Trump nevet viseli, és egyértelműen utal a Nintendo népszerű játékára a Super Mariora is. A Fallas fesztivál a középkorból maradt fent, amely egyfajta tavaszköszöntő ünnep volt és később az egyház nyilvánította Szent József ünnepévé.

las fallas burning las fallas
A Fallas fesztivál végén felgyújtják a szobrokat / Kép: Las Fallas

A fesztiválon felvonultatott hatalmas szobrokat végül a hagyományoknak megfelelően, látványos tűzijátékokkal kísérve, porig égetik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból