A Dóra, a felfedező mozifilmes változata egyelőre még nem korhatáros

Újabb rajzfilm élőszereplős változata sokkolja a nézőket, hiszen az alsó tagozatos iskolás korosztály kedvenc oktatórajzfilmjéből mozis verzió készült.

A Paramount Pictures producerei fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Dóra, a felfedező című rajzfilmsorozat csavaros és elgondolkodtató történetei megértek arra, hogy az idősebb korosztály számára is élvezetes moziverziót készítsenek belőle. Az elkészült film előzetesét nemrég hozta nyilvánosságra a gyártó, Dóra és az elveszett aranyváros címmel, de a Nickelodeon-sorozat rajongói máris fanyalognak.

via GIPHY

Az élőszereplős változatban a főszereplő nem egy alsó tagozatos elemisként jelenik meg, hanem már kamaszlányként. Isabela Moner színésznőt választották a filmbéli felfedezőlány megformálására, a felnőtt Dóra viszont egyesekből meglepetést váltott ki.

Gyerekkorod legszeretettebb meséje 25 év után visszatér – Jön Az oroszlánkirály

A Disney következő nagy durranása Az oroszlánkirály remake-je lesz. A nézettségi rekordokat döntő eredeti változatot computer animáció segítségével élesztik újra. Hasonlóképpen, mint ahogy a Szépség és a szörnyeteg és a Dzsungel könyve esetében történt. Az eredeti változatot 1994-ben mutatták be, amelynek az Elton John által énekelt Can You fell the love tonight című betétdalát az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjjal jutalmazta.

Szerencsére a kismajom a rajzfilmben megszokott módon került ábrázolásra, a keményvonalas Dóra-rajongók legnagyobb örömére. Az eredeti sorozat a 2000-ben indult, amelyben egy latin amerikai kislány felfedező útjait követhetjük nyomon egy Boots nevezetű majommal, miközben a nézőket a spanyol nyelvre tanítja.

danny trejo horror buff
Danny Trejo nem kimondottan családbarát jelenség / Kép: Horror Buff

A filmben Dóra anyukáját Eva Longoria játssza, a kismajom hangját pedig a Machete-filmekből ismert sztár Danny Trejo kölcsönzi. Valószínűleg a korhatár besorolás miatt kaphatott csak szinkronszerepet a színész. A filmet James Bobin rendezi, az előzetes pedig itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=gUTtJjV852c

A trailer bemutatója után a rajongók a Twitter segítségével adtak hangot meglepetésüknek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Azt hittem Dóra általános iskolás, nem pedig gimnazista lány, mi folyik itt, hm?[/perfectpullquote]

– tette fel a számon kérő kérdést egy Twitter-felhasználó.

Valószínűleg azért „öregítették” meg a film főszereplőjét az alkotók, hogy ezzel a moziba tudják csalni nem csak az általános iskolásokat, hanem a felsőbb tagozatos társaikat is. A film várhatóan több tízmillió dollárt fog majd a pénztáraknál kaszálni, ahogy azt egy Twitter-felhasználó előre látni véli.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból