Dóra Ádám első önálló Budapesti kiállításán az egyetem után eltelt év munkáiból láthatunk egy válogatott anyagot. A Képnapló inspirációit főként utazásaiból meríti, amelyek során vázlatfüzetekbe rendszerezi megfigyeléseit.

Ezekre épülnek a műteremben készülő olaj-vászonképek. Dóra Ádám 1993-ban született, Vácon. 2017-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán. Mesterei Károlyi Zsigmond és Ötvös Zoltán voltak.

Dsc09155 Másolata
Dóra Ádám: Képnapló

Kezdetben Mészáros Ágnes műtermében tanult. 2008-tól számos csoportos és több önálló kiállításon szerepeltek munkái.

Szerencse, hogy vagyunk egymásnak / ContextUs

Már rég elstartolt az Így dicsérjük Erószt nevű programsorozat a Rombusz Műhelyben. Előtte azonban Merényi Dávid és Dóra Ádám kiállítását tekinthettük meg, amelynek címe Egy hely atomoszférája. Ennek apropójaként kérdeztük meg a két festőt, többek között a közös munka, megismerkedésük, jövőjük és természetesen

Legújabb sorozata architektuális és természeti elemek viszonyait vizsgálja. Az épített környezet geometriája, formai redukáltásga éles kontrasztot alkot a növények burjánzó karakterjegyeivel, a felhők, lombok áttetszőségével.

A napsütötte és árnyékos felületek játéka elemi kontrasztként jelenik meg a képeken.

Munkája során a festészet eszközeivel teszi láthatóvá ezeket az észrevételeket.

Facebook-esemény: ITT

Megnyitó: 2018. szeptember 4., 19 óra

Megnyitja: Ötvös Zoltán DLA festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára

Helyszín: Barabás Villa, Budapest

Jegyár: A belépés díjtalan

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.