Az Intim Torna Illegál tavaly májusi feloszlása után a frontember, Dorogi Péter tovább folytatja a zenélést, és az Intim Torna Illegál-dalokat ezentúl DOROGI koncerten hallhatja a közönség.

Az Intim Torna Illegál után a frontember szólóban folytatja

Dorogi Péter több platina- és aranylemezes énekes húsz éve ismert a magyar zenei életben. Alapító tagja annak a Kistehén Tánczenekarnak, amely az Én a Kistehén szigethimnusszal, és a Szájbergyerek című slágerrel robbant be a köztudatba. Szintén alapító tagja és a megalakulástól a feloszlásig frontembere az Örökké vagy a Vágjál lyukat a kádba című rádióslágereket jegyző Intim Torna Illegálnak. Az idei évtől DOROGI néven lép színpadra, elkészült az új dala és február 25-én már koncerten is hallhatják a rajongók.

Az nem volt kérdés, hogy merre megyek tovább az Intim Torna Illegál után. Folytatom azt, amit eddig is csináltam, amit szeretek és talán, amihez a legjobban értek: zenélek. Persze nem biztos, hogy szögegyenes az út, de egy hasonló szituációt egyszer már megéltem, amikor a Kistehénből kiléptünk a srácokkal és megszületett az Intim Torna Illegál. Akkor nagyon bejött a dolog, jól tettük, hogy léptünk. Jó hír, hogy amennyi nehézséggel jár egy ilyen váltás, annyi új lehetőséget is hoz magával. Rengeteg fiókban maradt zenei ötleteimet meg tudom most valósítani, és az újrakezdésnek köszönhetőn olyan kiváló zenészekkel állhatok színpadra, akikkel eddig nem volt lehetőségem

nyilatkozta Dorogi Péter.

Az új felállásban kibővült hangszereléssel lép színpadra a zenekar. A frontember mellett gitáron az ITI koncertekről már ismert Geschitz János, dobon Dajka Tamás és basszus gitáron Horváth László játszik. Billentyűsként pedig a zenei szakma elismert alakja, a Mindenki című Oscar-díjas film zeneszerzője, Balázs Ádám csatlakozik. Ő is rész vett már az Intim Torna Illegál életében, hiszen Dorogi Péterrel közösen írta többek között az Örökké, a Nem adom fel vagy a Köszönöm szépen jól vagyok című dalokat.

Néhány fényes gomb címmel jelent meg Dorogi Péter új dala

A napokban jelent meg az első DOROGI dal, Néhány fényes gomb címmel. Az új szám hangzásában és mondanivalójában is illeszkedik a szerző korábbi dalaihoz.  A Néhány fényes gomb című új szerzemény célja, hogy segítsen túllendülni az elmúlt időszakban sokakat érintő nehézségeken és krízishelyzeteken. Az új dalhoz hamarosan klip is készül. A forgatás különleges helyszínen zajlik majd, Erdélyben, a Madarasi Hargita hófödte hegycsúcsai között.

Az elmúlt két évben itt volt velünk a pandémia, és következtében rengeteg veszteség ért mindenkit. Jó lenne már látni a fényt az alagút végén, kijönni ebből az egyhangú, bizonytalan állapotból. Ezt a reményt próbáltam megzenésíteni, mintegy „elűzni vele a rosszat”. Aztán, hogy kinek mit ad, vagy mit jelent ez a dal, az már más kérdés

– mondta Dorogi Péter.

A szeptemberi dupla teltházas búcsúkoncert után most, február 25-én hallhatja újra a közönség Dorogi Pétert az A38 hajón. A koncerten az új dal mellett Intim Torna Illegál- és Kistehén-dalokat hallhat majd a közönség. A kétórás koncertet az M2 Petőfi TV rögzíti majd, és két epizódban tűzik műsorra.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet