Követem Élet + Stílus Dr. Anthony Fauci: napi 100 ezer új koronavírusos megbetegedés...

Dr. Anthony Fauci: napi 100 ezer új koronavírusos megbetegedés is lehet az Egyesült Államokban

Promóció

Dr. Anthony Fauci járványügyi szakértő kemény hangon figyelmeztette a képviselőket, hogy sürgős szigorító intézkedésekre van szükség Amerikában.

Második hullám?

Promóció
- Advertisement -

Június 30-án, kedden dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok legfőbb járványügyi szakértője és az amerikai koronavírus-járvány elleni küzdelem egyik vezetője nagyon ijesztő forgatókönyvet közölt a szenátussal a járvány jelenlegi adatai alapján.

Dr. Anthony Fauci / Fotó: Kevin Dietsch / AP

Jelen állás szerint az ország 40 ezer új Covid-19 fertőzöttet regisztrál naponta. Amennyiben a kormány nem tesz szigorú intézkedéseket a vírus megfékezése érdekében, dr. Fauci szerint ez a szám sokkal feljebb is mehet. Véleménye szerint csak az USA-ban akár a napi 100 ezret is elérheti az újabb koronavírusos megbetegedések száma, írja a Futurism.

A stockholmiak mindössze 7,3%-a esett át a koronavírus-fertőzésen

A négy magyarországi egyetem által május első felében készített országos felmérés rendkívül alacsony átfertőzöttséget mutat. Meglepő módon a különutas svédeknél hasonló eredményre jutottak. Egy frissen megjelent kutatás szerint április végén Stockholm lakosságának mindössze 7,3%-ánál mutatták ki az új koronavírus elleni antitesteket, így aggályos, hogy az ország nem érte el a remélt, széles átfertőzöttségi arányt a teljes populációban sem.

„A számok önmagukért beszélnek. Nagyon aggódom. Egyáltalán nem vagyok elégedett azzal, ahogy most mennek a dolgok, mert nagyon rossz irányba haladunk. Jól látható, hogy nem vagyunk teljesen urai a helyzetnek” – hangzottak a politikusok felé az egészségügyi szakember szavai.

Dr. Fauci ismét bekeményítene

Az Egyesült Államokban eddig 2,6 millió ember kapta el a Covid-19 betegséget, és közel 130 ezren hunytak el. Ezek az adatok a globális statisztikák mintegy negyedét teszik ki. Miközben több országban sikeresen megfékezték a vírus terjedését, a Bloomberg jelentése szerint 12 államban megugrott a kórházban kezelt esetek száma.

Laura Fuchs, New York-i fotós: „Mindenki mosolyogjon a maszk alatt is!”

A koronavírus-járvány egyik legnagyobb gócpontja New York városában alakult ki. A John Hopkins Egyetem adatai szerint a vonzáskörzetével együtt több mint 20 milliós metropoliszban több mint 330 ezer megbetegedést és több mint 26 ezer halálesetet regisztráltak. Laura Fuchs fotós ebben a tragikus időszakban is próbált a pozitívumokra koncentrálni.

Nem ez az első alkalom, hogy dr. Fauci figyelmeztet, milyen beláthatatlan következményei lehetnek az amerikai kormány túlzottan megengedő járványkezelési hozzáállásának. Korábban megmondta, hogy ha túl korán enyhítenek a kijárási korlátozásokon, az egyébként elkerülhető szenvedéshez és halálozáshoz vezethet.

Most beigazolódni látszik az előrejelzése. Ha a számok ilyen ütemben emelkednek, dr. Fauci szerint a közeljövőben nagyon sokan meg fognak halni a vírus következtében.

„Biztosíthatom önöket, hogy nagyon csúnya vége lesz” – figyelmeztette a szakértő a szenátorokat.

I understand masks are inconvenient and uncomfortable. But don’t you feel that it’s worse that businesses are shutting down… jobs are being lost… health care workers are hitting absolute exhaustion. And so many lives have been taken by this virus because we aren’t doing enough. ⠀ ⠀ I really do believe in the basic goodness of people so I know we can all do this 🥰 BUT still, there are many people in our country refusing to take the necessary steps to flatten the curve, and keep each other safe. People seem worried about their “rights being taken away” by being asked to wear a mask. This simple and effective recommendation is being politicized at the expense of peoples’ lives. And it really shouldn’t be a debate 🙏🏼 ⠀ ⠀ If you care about human life, please… just #wearadamnmask 😷 and encourage those around you to do the same ❤️

No Description

A május vége óta zajló Black Lives Matter mozgalom tüntetései, amelyen milliók vettek részt az egész országban, nyilván közrejátszhat az újabb hullám kialakulásában. Több sztár, köztük a járványon már az első időkben átesett Tom Hanks vagy Jennifer Anniston elkezdtek ismét a maszkhasználat mellett kampányolni. Amíg nem kerül kereskedelmi forgalomba a koronavírus elleni vakcina, addig jelen lesz a vírus.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3