drMáriás újabb múzsát talált a politikai színtéren. Ezúttal Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő került a festőművész célkeresztjébe.

Hirdetés

drMáriástól már megszokhattuk, hogy a magyar politikai elit, főleg a NER-hez közeliek, hamar a vászonra kerülnek az abszurd világába.

Ner-lovagok festményeken – drMáriás és Fábry kollabja

DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát. Elindult egy olyan kulturális projekt, ami megbélyegezte a magyar politika és közélet abszurd mibenlétét. Sőt, nevetésre sarkallja a nézőt. Persze van itt Tito, Bukowski, Marx, de a régi idők emlékére Gömbös Gyula és Kádár János is megkapta a maga vásznát.

Mint mondta a ContextUsnak adott interjújában:

Én nem is annyira csak politikának, hanem aktualitásnak nevezném, amit festek: életképeket abból a gyönyörűen abszurd világból, amelyben élünk. Ha az, amit csinálok, csak kicsit olyan, mint Örkény egypercesei, akkor érdemes volt ezeket megfesteni

Legújabb alkotásában Nográdi György-arcú muszlim férfiakat láthatunk Matisse stílusban. A biztonságpolitikai szakértő gyakorta beszél a bevándorlásról a kormányközeli médiában.

Nógrádi György szerint azért nem lövetünk a menekültekre, mert nagy lenne a sajtóvisszhang / Fotó: MTVA

Ám ezúttal drMáriás migránsként tünteti fel Nógrádit, aki be szeretne jutni Magyarországra.

A festmény Matisse stílusában készült, és hat Nógrádi György-arcú muszlim férfit ábrázol, akik új álcájukkal szeretnének bejutni Magyarországra.

drMáriás

Nógrádi György Matisse műtermében 80 x 100 cm, akril vásznon, 2019 A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok…

Mint írja drMáriás a Facebook-bejegyzésében: “migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik…”

Hirdetés