Nézem Képzőművészet drMáriás: "A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká...

drMáriás: “A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban”

Promóció

drMáriás újabb múzsát talált a politikai színtéren. Ezúttal Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő került a festőművész célkeresztjébe.

Promóció
- Advertisement -

drMáriástól már megszokhattuk, hogy a magyar politikai elit, főleg a NER-hez közeliek, hamar a vászonra kerülnek az abszurd világába.

Ner-lovagok festményeken – drMáriás és Fábry kollabja

DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát. Elindult egy olyan kulturális projekt, ami megbélyegezte a magyar politika és közélet abszurd mibenlétét. Sőt, nevetésre sarkallja a nézőt. Persze van itt Tito, Bukowski, Marx, de a régi idők emlékére Gömbös Gyula és Kádár János is megkapta a maga vásznát.

Mint mondta a ContextUsnak adott interjújában:

Én nem is annyira csak politikának, hanem aktualitásnak nevezném, amit festek: életképeket abból a gyönyörűen abszurd világból, amelyben élünk. Ha az, amit csinálok, csak kicsit olyan, mint Örkény egypercesei, akkor érdemes volt ezeket megfesteni

Legújabb alkotásában Nográdi György-arcú muszlim férfiakat láthatunk Matisse stílusban. A biztonságpolitikai szakértő gyakorta beszél a bevándorlásról a kormányközeli médiában.

Nógrádi György szerint azért nem lövetünk a menekültekre, mert nagy lenne a sajtóvisszhang / Fotó: MTVA

Ám ezúttal drMáriás migránsként tünteti fel Nógrádit, aki be szeretne jutni Magyarországra.

A festmény Matisse stílusában készült, és hat Nógrádi György-arcú muszlim férfit ábrázol, akik új álcájukkal szeretnének bejutni Magyarországra.

drMáriás

Kafka Úr és Kafkáné Baselitz műtermében 80 x 100 cm, akril vásznon, … 2020 Kafka Úrnak olykor annyira elege volt magából, hogy kínjában átváltozott Kafánévá, Kafkáné pedig olykor annyira akaratos volt, hogy átváltozott Kafka úrrá, így egy idő után már meg se lehetett őket különböztetni, annyira hasonlítottak egymásra, s már ők maguk se tudták melyikük kicsoda, miközben gyúlölve szerették egymást és külön-kölön saját magukat is.

Mint írja drMáriás a Facebook-bejegyzésében: “migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik…”

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3