Nézem Képzőművészet drMáriás: "A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká...

drMáriás: “A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban”

Promóció

drMáriás újabb múzsát talált a politikai színtéren. Ezúttal Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő került a festőművész célkeresztjébe.

Promóció

drMáriástól már megszokhattuk, hogy a magyar politikai elit, főleg a NER-hez közeliek, hamar a vászonra kerülnek az abszurd világába.

Ner-lovagok festményeken – drMáriás és Fábry kollabja

DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát. Elindult egy olyan kulturális projekt, ami megbélyegezte a magyar politika és közélet abszurd mibenlétét. Sőt, nevetésre sarkallja a nézőt. Persze van itt Tito, Bukowski, Marx, de a régi idők emlékére Gömbös Gyula és Kádár János is megkapta a maga vásznát.

Mint mondta a ContextUsnak adott interjújában:

Én nem is annyira csak politikának, hanem aktualitásnak nevezném, amit festek: életképeket abból a gyönyörűen abszurd világból, amelyben élünk. Ha az, amit csinálok, csak kicsit olyan, mint Örkény egypercesei, akkor érdemes volt ezeket megfesteni

Legújabb alkotásában Nográdi György-arcú muszlim férfiakat láthatunk Matisse stílusban. A biztonságpolitikai szakértő gyakorta beszél a bevándorlásról a kormányközeli médiában.

Nógrádi György szerint azért nem lövetünk a menekültekre, mert nagy lenne a sajtóvisszhang / Fotó: MTVA

Ám ezúttal drMáriás migránsként tünteti fel Nógrádit, aki be szeretne jutni Magyarországra.

A festmény Matisse stílusában készült, és hat Nógrádi György-arcú muszlim férfit ábrázol, akik új álcájukkal szeretnének bejutni Magyarországra.

drMáriás

Kafka Úr és Kafkáné Baselitz műtermében 80 x 100 cm, akril vásznon, … 2020 Kafka Úrnak olykor annyira elege volt magából, hogy kínjában átváltozott Kafánévá, Kafkáné pedig olykor annyira akaratos volt, hogy átváltozott Kafka úrrá, így egy idő után már meg se lehetett őket különböztetni, annyira hasonlítottak egymásra, s már ők maguk se tudták melyikük kicsoda, miközben gyúlölve szerették egymást és külön-kölön saját magukat is.

Mint írja drMáriás a Facebook-bejegyzésében: “migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban. A huncut sivatagi vándorok látszólagos békés fedőtevékenysége mögött (aranyhal-hipnotizálás, gadulkázás, homoknézegetés, mormogással aláfestetett szotyizás) huncut szándék rejtőzik…”

Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3