A Bitcoin milliomos működő Dr. Octopus karokat fejlesztett egy hipermobilitásban szenvedő kisfiúnak

Rengeteg kisgyerek álmodozott arról a Pókember-képregények és -filmek láttán, hogy valamelyik szereplő bőrébe bújhat. Most egy kisfiúnak beteljesedhetett ez az álma: működő Dr. Octopus-karokat kapott egy Bitcoin milliomostól.

A Bitcoin egy nagyon kockázatos üzletként futott be a köztudatba, de néhányan eszméletlen gyorsasággal váltak milliomossá általa. Erik Finman 19 évesen vált milliomossá, és bár sokan gondolhatták volna, hogy gyorsan és meggondolatlanul fogja költeni a vagyonát, de Finman inkább úgy döntött, valami jóra fordítja a pénzét.

A gyermekmegmentő “Pókember”, aki “migránsból” francia állampolgár lesz hőstettéért

Macron, miután találkozott a férfival az Elysee Palotában közölte, hogy Mamoudou Gassama honosított állampolgár lesz. Az elnök személyesen mondott köszönetet Gassama-nak, kitüntette bátorságáért és azt mondta, feladatot ajánlanak neki a tűzoltóságnál. Gassama tavaly érkezett Maliból Franciaországba Olaszországon keresztül, vállalva a hosszú és veszélyes utat a Földközi-tengeren egy csónakon.


Artistou Meehan, Finman egyik mentorának fia állt elő egy működő Dr. Octopus-jelmez ötletével. Képregény-rajongóként lenyűgözték a Comic Conon látott kosztümök, és szeretett volna magának is egyet. Finman pedig örömmel fektetett be a kisfiú álmának megvalósításába, írja a Truth Theory.

Working powered Doctor Octopus Suit for ComicCon – Concept by Aristou Meehan 10 y.o

This is a working Doctor Octopus Suit, inspired by a concept from Aristou Meehan, 10 years old, who loves creating CosPlay for ComicCon. He wanted to make a …

A Dr. Octopus-jelmez 3D-s nyomtatással készült, de a karok irányíthatók a viselő által. Mikrokontrollerek és nyolc motor gondoskodik róla, hogy a mechanikus karok életre kelthetők legyenek.

A kriptovaluták leuralják a művészetet is? / ContextUs

Lund nem csak művész, hanem programozó is egyben. Tavaly tavasszal kiadott százezer kriptovalutatokent. Egy egység a Jonas Lund Token nevet viseli. A JLT-k első tulajdonosai Lund által meghívott művészek, kurátorok, gyűjtők lettek, de a művei megvásárlásával szintén lehet tokenekhez jutni, később pedig közvetlenül is megvásárolhatóak lesznek.

Aristou Meehan nem is lehetne boldogabb az elkészült modellel. A tíz éves kisfiú hipermobilitásban szenved, a Dr. Octopus-karokkal pedig olyan dolgokat is el tud végezni, amik korábban lehetetlennek tűntek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból