Drake korábbi rekordjai mellé újabbakat állított fel új dalával, a Tootsie Slide-dal. A kanadai rapper az első férfi előadó a Billboard Hot 100 lista történetében, aki egy új számmal harmadszor is rögtön az élen tudott nyitni.

Harmadik alkalommal került a nívós lista élére

Drake friss felvétele, a Tootsie Slide azonnal a rangos amerikai slágerlista élére ugrott, és erre immár harmadik alkalommal volt képes, miután 2018-ban a God’s Plannel és a Nice for Whattal már megtette ezt, írta Billboard.

Az abszolút listán ezzel beérte a szintén három No. 1. debütálással rendelkező énekesnőt, Mariah Carey-t, ő 1995 és 1997 között vitte végbe ezt a bravúrt Fantasy, a Boyz II Mennel közös One Sweet Day, majd a Honey című számmal. Két-két dallal debütált sz élne eddig Britney Spears, Justin Bieber és Ariana Grande.

Drake Tootsie Slide Billboard Lista Rekord
/ Fotó: Pixabay

A most élre ugró Drake-nek a Tootsie Slide összességében már a hetedik Billboard-listavezető felvétele, amellyel az első helyen két hetet töltött dalt, The Weeknd Blinding Lights című számát taszította le a csúcsról. Drake korábbi No. 1-számai közé tartozott a már említettek mellett a What’s My Name (2010), a Work és a One Dance (2016), valamint az In My Feelings (2018). Ezek közül a számok közül kettőt Rihannával, egyet WizKiddel és Kylával közösen jegyzett.

A The Beatles mögött áll

A kanadai rapper ötvenedik hetét tölti a Billboard Hot 100 lista élén, ezzel Mariah Carey (82 hét), Rihanna (60) és a The Beatles (59) mögött áll, a Boyz II Mennel holtversenyben, a férfi szólóelőadók között azonban itt is ő az első, a 47 listavezető hetet számláló Usher előtt. Csak a rappereket figyelembe véve hét No. 1-jával Drake ugyancsak abszolút első, mögötte Diddy, Eminem és Ludacris áll öt-öt elsőséggel.

Drake az első zenész, akinek letöltései elérték az 50 milliárdot

A kanadai rapper kiadója, a Republic Records Media közölte a rekordot a Billboard magazinnal. Az elmúlt hónapban az Apple azt tudatta, hogy Drake zenéjét karrierje során náluk 10 milliárd alkalommal streamingelték. A Spotify-meghallgatások száma 13 milliárd felett lehet. No Description A Torontóból származó Drake legújabb, Scorpion című, 25 dalt tartalmazó duplalemezét június végén adta ki.

A 33 éves kanadai előadónak a Tootsie Slide a 37. Top 10-es dala, ennél (eggyel) többel csak Madonna rendelkezik, a The Beatlesnek 34 van, Rihannának 31, Michael Jacksonnak 30. A Top 40-be immár 101. alkalommal került be a rapper, összességében pedig 209-szer került a Billboard listájára (Lil Wayne 82-szer volt Top 40-es, Elvis Presley 81-szer).

Drake megéhezett egy sajtburira, borravalónak majd’ 3 milliót adott a McDonald’s két dolgozójának

Köztudott, hogy a népszerű rapper, Drake szeret adakozni. A legutóbbi jó cselekedett egy McDonald’s-ban esett meg. Két ott dolgozó lányt ajándékozott meg 10 ezer dollár borravalóval (~2,8 millió forint). Az HNHH értesülése szerint nem tudni részleteket a lányokról. Mindenesetre a gesztust ez nem roncsolja.

A Billboard Hot 100 valamennyi könnyűzenei műfaj amerikai szereplését (streaming, rádiós játszás, eladás) összesíti. A listák kedden frissültek. A Tootsie Slide kiadója az OVO Sound/Republic Records, a szám a Billboard Hot 100 1958 óta íródó történetében az 1098. listavezető felvétel.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

A Tootsie Slide vezeti a streminglistát 55,5 millió eddigi streameléssel, a 3. helyen kezdett a digitális eladási listán, és a 22. helyre ugrott a rádiós dalok között. A kanai rapper huszadszor vezeti a Hot R&B/Hip-Hop dalok listáját, a Hot Rap dalokét pedig huszonegyedszer.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet