Mészáros Lőrinc életét képzelte el DrMáriás. Nem is akármi kerekedett ki belőle. Azt a pillanatot örökítette meg, ahogy Magyarország luxusvállalkozója, az egyik leggazdagabb üzletember a Keleti pályaudvar környékén hajléktalanként él.

A fiktív előzményekről elég annyi, hogy miután önszántából megvált vagyonától Mészáros Lőrinc, és felfedezte magának a buddhizmust – legalábbis drMáriás így képzelte el.

A hazai oligarcha életét megörökítő képet a hvg.hu vette észre.

„Eldöntötte, hogy ezután becsületes lesz, helyrehozza kétes dolgait, s egyetlen gombnyomással visszautalta azt a rettenetes pénzmennyiséget Brüsszelnek, amit hosszú évek alatt a barátaival összeügyeskedett” – derült ki még az előzményekről.

A Mészáros Lőrinc – miután visszaadta a brüsszeli támogatásokat – Le Rat műtermében című képen Mészáros Lőrinc társaságában látható egy kutya és egy patkány is.

A lap azt írja, hogy a stencilezés atyjának tartott Blek le Rat francia street art művész stílusában festette vászonra drMáriás a vállalkozó alakját.

Miután kikerült a művész Facebook-oldalára, persze, hogy elszabadultak a klaviatúrák és a kommentelők kiadták magukból a felgyülemlett indulatot.

Kapcsolódó cikk

„Ó, ezt olyan sokszor elképzeltem: Mészáros Lőrinc éccaka isteni sugallatra megtér, hajnalban összetrombitálja a teljes (mondom, teljes) magyar sajtót, és bejelenti, hogy egész vagyonát az utolsó petákig felajánlja jótékony célokra: árvaházak, kórházak, iskolák” – írta egyikük.

Kapcsolódó cikk

Egy másik olvasójuk azt nem érti, „hol van a képről Várkonyi Andrea, nem jutott neki egy hálózsák sem?” Volt, aki pozitív gondolatokat vitt a beszélgetésbe, de lehet, csak viccelt egyet a dúsgazdag magyar vállalkozóval. Azt írta: „Aki szép, az pénz nélkül is szép”.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet