Hirdetés

DrMáriás korunk egyik polihisztora, aki számos művészeti területen ért már el korszakalkotó sikereket. Együttesével, a Tudósokkal nemcsak koncertet ad, hanem önálló kiállításával is bemutatkozik a debrecenieknek.

DrMáriásról hallhattak már azok, akik jártasak a képzőművészet, a zene, a szépirodalom és a műkritika terén. Amellett, hogy alapító tagja az 1980-as évek közepén alakult underground együttesnek, a Tudósoknak, rendszeresen készít installációkat, amelyeket különböző tárlatokon mutat be a nagyközönségnek. Március 11-én a debreceniek találkozhatnak vele a MODEM falain belül, ahol tematikailag főként a békével és a harccal, valamint ezek egyesítésével találkozhatunk egy kiállítás formájában.

Az installációk célja, hogy Debrecenbe is megérkezzen a béke e kiállítás gyöngyszemeivel, ahol a történelmet végigjárva az ezért harcoló emblematikus alakokkal találkozhatunk. A nemzeti ünnep közeledtével talán ez is közelebb hozza a bennünk rejlő hazafiságot, hogy ráleljünk a saját békénkre is.

A fordított kronológia szerint berendezett tárlat első remekei a művész közelmúltban keletkezett alkotásait vonultatják fel, a termek végigjárásával pedig az egyre régebbi műveket láthatjuk majd. A kiállításon maga drMáriás lesz a tárlatvezető, amely rendhagyó módon este 21 órától kezdődik.

A kiállításon köszöntőt mond Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és Gulyás Gábor kurátor. A tárlatot megnyitja Szombati Bálint képzőművész, író, műkritikus.

Az esemény minden érdeklődő számára ingyenes, az éjszakai tárlatvezetésre március 4-től vásárolhatunk jegyet személyesen, a MODEM pénztárában 1. 000 HUF-os vételáron.

Facebook-esemény: ITT és ITT

Időpont: 2017. 03. 11. – 17 óra

Helyszín: MODEM, Debrecen

Címlapfotó: Városom Budapest

Hirdetés