DrMáriás korunk egyik polihisztora, aki számos művészeti területen ért már el korszakalkotó sikereket. Együttesével, a Tudósokkal nemcsak koncertet ad, hanem önálló kiállításával is bemutatkozik a debrecenieknek.

DrMáriásról hallhattak már azok, akik jártasak a képzőművészet, a zene, a szépirodalom és a műkritika terén. Amellett, hogy alapító tagja az 1980-as évek közepén alakult underground együttesnek, a Tudósoknak, rendszeresen készít installációkat, amelyeket különböző tárlatokon mutat be a nagyközönségnek. Március 11-én a debreceniek találkozhatnak vele a MODEM falain belül, ahol tematikailag főként a békével és a harccal, valamint ezek egyesítésével találkozhatunk egy kiállítás formájában.

Az installációk célja, hogy Debrecenbe is megérkezzen a béke e kiállítás gyöngyszemeivel, ahol a történelmet végigjárva az ezért harcoló emblematikus alakokkal találkozhatunk. A nemzeti ünnep közeledtével talán ez is közelebb hozza a bennünk rejlő hazafiságot, hogy ráleljünk a saját békénkre is.

A fordított kronológia szerint berendezett tárlat első remekei a művész közelmúltban keletkezett alkotásait vonultatják fel, a termek végigjárásával pedig az egyre régebbi műveket láthatjuk majd. A kiállításon maga drMáriás lesz a tárlatvezető, amely rendhagyó módon este 21 órától kezdődik.

A kiállításon köszöntőt mond Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és Gulyás Gábor kurátor. A tárlatot megnyitja Szombati Bálint képzőművész, író, műkritikus.

Az esemény minden érdeklődő számára ingyenes, az éjszakai tárlatvezetésre március 4-től vásárolhatunk jegyet személyesen, a MODEM pénztárában 1. 000 HUF-os vételáron.

Facebook-esemény: ITT és ITT

Időpont: 2017. 03. 11. – 17 óra

Helyszín: MODEM, Debrecen

Címlapfotó: Városom Budapest

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.