Követem Events drMáriás nemcsak fellép, éjszakai tárlatot is vezet

drMáriás nemcsak fellép, éjszakai tárlatot is vezet

Promóció
Promóció
- Advertisement -

DrMáriás korunk egyik polihisztora, aki számos művészeti területen ért már el korszakalkotó sikereket. Együttesével, a Tudósokkal nemcsak koncertet ad, hanem önálló kiállításával is bemutatkozik a debrecenieknek.

DrMáriásról hallhattak már azok, akik jártasak a képzőművészet, a zene, a szépirodalom és a műkritika terén. Amellett, hogy alapító tagja az 1980-as évek közepén alakult underground együttesnek, a Tudósoknak, rendszeresen készít installációkat, amelyeket különböző tárlatokon mutat be a nagyközönségnek. Március 11-én a debreceniek találkozhatnak vele a MODEM falain belül, ahol tematikailag főként a békével és a harccal, valamint ezek egyesítésével találkozhatunk egy kiállítás formájában.

Az installációk célja, hogy Debrecenbe is megérkezzen a béke e kiállítás gyöngyszemeivel, ahol a történelmet végigjárva az ezért harcoló emblematikus alakokkal találkozhatunk. A nemzeti ünnep közeledtével talán ez is közelebb hozza a bennünk rejlő hazafiságot, hogy ráleljünk a saját békénkre is.

A fordított kronológia szerint berendezett tárlat első remekei a művész közelmúltban keletkezett alkotásait vonultatják fel, a termek végigjárásával pedig az egyre régebbi műveket láthatjuk majd. A kiállításon maga drMáriás lesz a tárlatvezető, amely rendhagyó módon este 21 órától kezdődik.

A kiállításon köszöntőt mond Kósa Lajos országgyűlési képviselő, és Gulyás Gábor kurátor. A tárlatot megnyitja Szombati Bálint képzőművész, író, műkritikus.

Az esemény minden érdeklődő számára ingyenes, az éjszakai tárlatvezetésre március 4-től vásárolhatunk jegyet személyesen, a MODEM pénztárában 1. 000 HUF-os vételáron.

Facebook-esemény: ITT és ITT

Időpont: 2017. 03. 11. – 17 óra

Helyszín: MODEM, Debrecen

Címlapfotó: Városom Budapest

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3