drMáriás megint odaszúrt a hatalomnak, ezúttal Rogán Cecília az áldozat

drMáriás, mint ismeretes, nem először szúr oda a hatalomnak. Került már Orbn Viktor, a lánya, Ráhel, Nógrádi György, a teljes NER-szereplők, Donald Trump a “kése” alá. Most Rogán Cecília, Rogán Antal feleségén volt a sor.

drMáriás festőművész leginkább a magyar politikai szereplők abszurd ábrázolása által ismert. Legutóbb Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt festette meg migránsok társaságában.

drMáriás: “A migránsok legújabb trükkje, hogy titokban Nógrádi György-másokká műttetik magukat egy beduin oázisban”

drMáriástól már megszokhattuk, hogy a magyar politikai elit, főleg a NER-hez közeliek, hamar a vászonra kerülnek az abszurd világába. DrMáriás sokszor volt Fábry Sándor vendége. És ahogy általában ez lenni szokott, a két jellegzetes groteszk hang felismerte közös hullámhosszát. Elindult egy olyan kulturális projekt, ami megbélyegezte a magyar politika és közélet abszurd mibenlétét.

De egyébként a kultúrkampf és a NER-szereplők legjavát is megfestette. Sőt, volt már a miniszterelnök lánya, Ráhel is a múzsája. És nem kímélte Donald Trump amerikai elnököt sem, amikor is Gyöngyhajú lányt énekelve próbálja megállítani a migránskaravánt Boticelli Vénuszának öltözve.

drmáriás rogán cecília
drMáriás (Máriás Béla) képzõmûvész, író, zenész a Béke veled! címû kiállításán a debreceni Modem Modern és Kortárs Mûvészeti Központban 2017. március 11-én. A közélet, a politika, a celebvilág jelentõs figuráit ironikusan bemutató kiállításon a mûvésznek az elmúlt harminc évben készült mintegy kétszáz alkotása látható május 14-ig / Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Most pedig Rogán Antal felesége, Rogán Cecília esett áldozatául drMáriás festőművésznek.

drMáriás: „Sokáig kerültem a politikát, de ő sose került el engem, így sok a törlesztenivalóm”

A képeim lenyomatai a kornak, közhangulatnak, világnak, amelyben élünk. Most a leggyakrabban használt szó a Nemzeti és a Magyar, valamint fő aktualitás a kulturkampf és a kánonok harca, így egy olyan frontvonalat nyitottam, ahol a két szó sokféleképpen értelmezhető, ami lehet magasztos, groteszk, banális vagy éppen felszabadító.

A kép címe is abszurd: Rogán Cecília többedmagával lepkére vadászik Celemente műtermében.

drMáriás

Magyar Egyesült Állam 80 x 100 cm, akril vásznon, 2020 Lehetne ez a… kár az új magyar zászló is, amely egyesíti a győztes jövőbe vezető vezércsillagunkat és az Árpád-házi múltat, azonban másról van itt szó: 2023-ban, miután újabb kétharmadot szerzett mostani hatalmunk végre megvalósítja régi, jól előkészített tervét, mely szerint kilép az Európai Unióból és az Amerikai Egyesült Államok részévé válik annak európai szatellit-tagjaként.

Mint látható, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető felesége saját magára kísértetiesen hasonlító nőket vagdosna és szaba újra és újra.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból