A Netflix filmet készített a Dumplin’ című regény alapján, amelynek főhőse a „kövér lányok védőszentje” lett.

A legtöbb romantikus tinivígjátékban szigorúan vékony testalkatú főhősnők szerepeltek, mint szépségideálok. A Netflix új filmjére pont az ellenkezője az igaz. Julie Murphy Dumplin’ című 2015-ben megjelent regényének filmes adaptációja egy molett tinilány, Willowdean Dickson élete körül bonyolódik. A főhőst Danielle Macdonald alakítja a történetében, akit korábban a Lady Bird című filmben is láthattunk.

Dumplin Danielle Macdonald
Danielle Macdonald / Netflix

Ráadásul nem csak a főszereplő, hanem a barátnője és nagynénje is túlsúlyos a filmben. Hiszen a valóságban is a kövér emberek kapcsolatban vannak egymással és társaikkal, nem csak mellékszálakként vannak jelen a történetekben, mint ahogy azt a legtöbb filmben láthatjuk.

A plus size modellek visszavágnak a Victoria’s Secret elavult attitűdjének

A divatvilág nem egészen a kitűnő felfogásáról híres. Még mindig megjelennek rasszista reklámokkal operáló márkák, plus size opciókat csak ígérnek, de a polcokra nem kerülnek ki, és messze nem tartunk még ott, hogy egy fekete, tolókocsis modell elveszítené hírértékét. Ezúttal sem volt hiány csillogásból, drágakövekből és persze melltartókból a Victoria’s Secret bemutatóján.

A lényeges különbség a Dumplin’ és más túlsúllyal foglalkozó Netflix alkotások között, mint például a Sierra Burgess és a Insatiable, hogy azok mögül hiányzott egy olyan író, aki valóban súlyproblémákkal küzd. Hiszen a Dumplin’ írója Jolie Murphy maga is testközelből tapasztalhatta meg túlsúlyából adódó problémákat, amelyekkel főhősnője és kénytelen szembenézni.

Jolie Murphy
Jolie Murphy A Dumplin’ Című Könyv Írónője / Booktrib

A Dumplin’ cselekményének középpontjában egy szépségverseny áll, aminek sosem volt még túlsúlyos versenyzője. A rendezvényt a főhősnő anyja vezeti, aki fiatalon megnyerte a fődíjat, miután lefogyott. Jennifer Aniston alakítja a főszereplő lány csinos édesanyját.

Dumplin Jennifer Aniston Danielle Macdonald
Danielle Macdonald És Jennifer Aniston Dumplin’ Című Filmben

A Dumplin’ a túlsúlyosságon keresztül mutatja be műfaj elengedhetetlen kellékeit a kínos románc, a barátság és az anya-lánya kapcsolat témáját. Murphy könyvének és a Netflix filmnek is az az üzenete, hogy tinédzsernek lenni nehéz, de túlsúlyos tinédzsernek lenni még nehezebb.

Melissa McCarthy színésznőt a People’s Choice Awards díjjával tüntetik ki

A színésznőt mind a mozis, mind pedig a televíziós munkáiért díjazták már. A Mike és Molly vígjátéksorozatban nyújtott alakításáért a legjobb főszereplőnek járó Emmy-díjat kapta meg. 2012-ben pedig a Koszorúslányok Megan-jének megformálásáért Oscarra jelölték. A magyar moziba járók leginkább a Kém című filmjéért kedvelhetik, amit Budapesten forgattak.

A legtöbb filmmel ellentétben, ahol a főhős megváltozik azért, hogy elérje a célját a Dumplin’ esetében ez másként van. A főhős nem kezd el fogyókúrázni, hogy nyerjen a versenyen, hanem bebizonyítja, hogy meglévő adottságai mellet nemhogy indulni tud a versenyen, hanem sikert is arathat.

Olyan pozitív hozzáállást képvisel tehát a Dumplin’ főszereplője amellyel képes a körülötte lévő világot megváltoztatni úgy, hogy elfogadják és ünnepeljék Őt, úgy amilyen valójában.

A film pozitív üzenete a duci lányok számára az, hogy nincsenek egyedül a küzdelmeikkel.

DUMPLIN’ Official Trailer (2018) Jennifer Aniston, Odeya Rush Movie HD

DUMPLIN’ Official Trailer (2018) Jennifer Aniston, Odeya Rush Movie HD Subscribe to Rapid Trailer For All The Latest Movie Trailers! ▶ https://goo.gl/dAgvgK …

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet