Egy brit színházi tervező ágya alól kerültek elő Duncan Grant, az 1950-es évek egyik leghíresebb brit festőjének kétmillió fontot (785 millió forint) érő, kalandos sorsú erotikus rajzai.

Mindenki azt hitte, hogy a művek megsemmisültek

Darren Clarke, a festőművész egykori kelet-sussexi parasztházának, a ma már múzeumként működő Charlestonnak a munkatársa szerint a papírra készült 422 alkotás Duncan Grant szexuális fantáziájának Káma Szútrája. A nagyrészt szeretkező alakokat ábrázoló rajzok azonban valójában titokban cseréltek gazdát újra és újra az elmúlt évtizedekben – adta hírül a BBC.

Duncan Grant Festmény
/ Fotó: Dacs 2020

A portréiról és tájképeiről híres Grant a korabeli angol írókat, értelmiségieket, filozófusokat és művészeket tömörítő Bloomsbury Group tagja volt. Vanessa Bell-lel, Virginia Woolf testvérével volt közös gyermeke. Számtalan szeretője közé tartozott John Maynard Keynes közgazdász és a Lytton Strachey történész , aki az unokatestvére volt.

Grant 1885-ben született, hét hónappal azelőtt, hogy a brit parlament elfogadta a homoszexualitást kriminalizáló törvényt.

Mindegyik rajz az 1940-es és 1950-es években készült, amikor a homoszexualitás még mindig illegális volt. Grant tisztában volt vele, hogy milyen veszélyt jelenthetnek ezek a művek. 1959-ben egy barátjának, a szintén művész Edward Le Basnak adta őket egy dossziéban, amelyen a “nagyon bizalmas rajzok” felirat szerepelt. Amikor Le Bas meghalt 1966-ban, széles körben úgy vélték, hogy a képeket megsemmisítették, talán elégették őket a tartalmuk miatt.

Hagyatékrongálás vagy Duncan Grant hírnevének védelme?

Darren Clarke elmondása alapján az ilyen típusú alkotások nagy részének az sorsa, hogy a rokonok elpusztítják, hogy megóvják az elhunytat vagy a család egészének hírnevét.
Duncan Grant rajzai azonban nem semmisültek meg, és 11 évvel ezelőtt Norman Coates színházi tervezőhöz kerültek, aki az ágya alatt őrizte és néha megmutatta őket a barátainak.

A tehetség szexi: erotikus művészek az Instagramon

Az izgató mivoltán túl a jó erotikus művészet nagy hatású, szex-pozitív, társadalmi vonatkozású megállapításokat tehet. erotikus művészek instagram

Mostanra azonban úgy érezte, itt az ideje, hogy a képek a nagyközönség elé kerüljenek, ezért felajánlotta őket a Charleston-gyűjtemény számára. A festő 1978-ban hunyt el, 93 évesen. Charleston jelenleg zárva van a koronavírus-járvány miatt. A múzeum nem fogja eladni a képeket, amelyek értékét 2 millió fontra becsülik. Reményeik szerint az alkotások segíteni fogják a jövő héten induló adománygyűjtő kampányt, amellyel az újranyitáshoz szeretnének pénzt szerezni.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.