Vannak rendezők, akik némi öniróniával utalnak vissza korábbi filmjeikre.

Hány rejtett utalást ismertél fel?

Miközben elandalodunk a romantikus filmeken és együtt izgulunk a szimpatikus főszereplővel, hogy sikerüljön meghódítania a kiszemeltjét, és eközben észre sem vesszük, hogy a stáb gyakran elrejt a kellékek közt vagy a háttérben néhány vicces filmes utalást.

A Bright Side összegyűjtött néhány ilyen húsvéti tojást, amelyet most megosztunk veletek.

A tortadísz a Nászok ászában

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 1

Robbie és Linda esküvőjén a menyasszony tortadísz a sasszemű nézőknek elszpoilerezheti a befejezést. A figura ugyanis a másik női főszereplőre, Juliára hasonlít, és a film végén őt veszi el feleségül a férfi.

Rose végül megtette, amit Jackkel terveztek a Titanic-ban

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 2

Az egyik jelenetben Rose és Jack arról beszélgetnek, hogy elmennek majd a Santa Monica-i mólóra, ahol a fiú megtanítja Rose-t férfi módjára lovagolni. Akkoriban ugyanis a nők úgy ültek a lovon, hogy mindkét lábuk az állat egyik oldalára került, és nem úgy, ahogyan ma lovaglunk. A film végén, amikor Rose idős korában alszik, az éjjeliszekrényén látszik egy fénykép, amely azt igazolja, hogy a hajószerencsétlenség után valóban megtanult így lovagolni.

A Micsoda nő!-ben ugyanaz a színész alakítja a jó reflexű pincért, mint a Neveletlen hercegnő 2-ben

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 3

A Micsoda nő! egyik emlékezetes jelenetében Julia Roberts (Vivian) és Richard Gere (Edward) egy nagyon előkelő étteremben ebédelnek. Vivian sosem evett még csigát, ami egy különlegesen finom fogásnak számít. Ahogy próbálja megfogni a célszerszámmal a csigaházat, az kiugrik a szorításból. Az egyik pincér röptében elkapja a falatot, és hogy oldja az asztaltársaság feszültségét, csak annyit mond nekik, hogy ez bárkivel előfordul.

A Neveletlen hercegnő 2-ben, amikor Mia a vendégsereget üdvözli, a karkötője repül el. Ugyanaz a színész kapja el, csak ezúttal a királyi család inasát alakítja. A szövege viszont nem változott: „Ez bárkivel előfordul.” Mindkét filmet Garry Marshall rendezte, így valószínűleg nem véletlenül kerülhetett be ez a jelenet.

A Sztárom a páromban a menyasszony kívánsága alapján készült a torta

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 4

A Sztárom a párom egyik jelenetében Julia Roberts megemlíti, hogy nincs tökéletes boldogság hegedülő kecske nélkül. A film végén, az esküvői tortára felkerült Marc Chagall A menyasszony című festménye alapján a hegedülő kecske motívum is, így már teljes a boldogság.

Hitchcock-i utalás az Igazából szerelemben

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 5

Az egyik jelenetben Mark egy DVD-kölcsönzőben nézelődik, miközben a polc elején Hitchcock egyik klasszikus thrillerjének, a Hátsó ablak borítója látszódik. Hitchcock filmje egy olyan emberről szól, aki a kamerája lencséjén keresztül éli az életét. Ez utalás Markra, aki az Igazából szerelemben éppen ezt teszi.

A Barátság extrákkalban a rendező visszautalt saját korábbi alkotására

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 6

A Barátság extrákkal című film repülőtéri jelenetében Mila Kunis névtáblával a kezében fogadja Justin Timberlake-et. A papírra az O. Penderghast név került, amely Emma Stone a Könnyű nőcskében játszott karakterére, Olive Penderghastra utal. Mindkét filmet Will Gluck rendezte.

Az Őrült, dilis szerelemben a névtábla nem véletlenül hasonlít A hivatal sorozatban láthatóra

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 7

Az Őrült, dilis szerelemben Steve Carell is feltűnt, miután befejeződött a CBS nagysikerű sitcomjának, A hivatal forgatása. A producerek úgy gondolták, hogy jó ötlet, ha a vígjátéksorozat egyik visszatérő poénjára tesznek utalást a filmben: Emily Weaver, az elnökhelyettes asszisztensét alakító színésznő íróasztalán hasonló stílusú névtábla szerepel, mint A hivatalban Dwight asztalán, aki egy neki kitalált területi menedzserasszisztensi pozíciót kapott, hogy azt higgye, előléptették.

Az 50 első randiban a kórház neve egy másik filmre céloz

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 8

Azt a pszichiátriát, ahol a női főszereplőt, Lucy-t (Drew Barrymore) kezelik, Tommy Boy Callahan alapította, aki Chris Farley karaktere a Tommy Boy című filmben.

A 40 éves szűzben Paul Rudd pólóján a saját arcképe szerepel

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 9

Nem sokan vették észre, és nem is lehet tudni, kinek az ötlete volt, hogy amikor Cal (Seth Rogen) és David (Paul Rudd) videójátékoznak, Paul Ruddon a saját szakállas arcképével mintázott pólót viseli.

A randiguruban a Saturday Night Live című szórakoztató műsorra hivatkoznak

Romantikus Filmek Husveti Tojasok 10

Amikor Hitch belenéz Albert aktájába, látjuk, hogy a kedvenc könyve Stuart Smalley-tól az I’m Good Enough, I’m Smart Enough (Elég jó vagyok, elég okos vagyok), aki az Amerikában futó, humoros jeleneteket bemutató SNL egyik kitalált szereplője. Az önsegítő könyv viszont ténylegesen megjelent, és bizonyára hasznára vált a filmbeli karakternek is.

Azt tudod, melyek azok a filmek, amelyekben a szereplők nem csak imitálják a szexjeleneteket? Ebből az írásunkból kiderül!  

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet