Az érintettek a Facebookon üzengettek egymásnak és a közönségnek.

Elsőként kedden délután a zenekar gitárosa, Kirschner Péter hozta nyilvánosságra több zenésztársával közös döntését.

“Az Európa Kiadó zenekar működése a korábbi formájában a napokban véget ért. Az elmúlt évek során az Európa Kiadó működése szellemében és gyakorlatában egyre inkább eltávolodott attól, ahogyan azt a tagjai ideálisnak vagy legalább megfelelőnek tartották volna, a zenekari műhelymunka öröme elveszett, de az új dalok sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket”  – írja.

Urópa Kiadó1

Megjegyzi, nem volt elégedett az új lemezzel, ő némiképp mást gondol arról, hogyan kellene megszólalnia, és mit kellene mondania az Európa Kiadónak 2017-ben. Hozzáteszi, ezt a véleményét a zenekar tagjai is osztják.

Ennek eredményeképpen

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]az Európa Kiadó zenekar jelenlegi tagsága távozik és a zenekar eddigi, 12 éve folyamatosnak tekinthető, de alapvetően megszakításokkal bár, de tagságának nagy részében és szellemiségében 37 éve folyamatosnak tekinthető működése véget ér.[/perfectpullquote]

Hozzáteszi, nem tud a zenekarvezető további terveiről, de úgy véli, nem hiszi, hogy Másik János és Kirschner Péter nélkül tovább viheti Menyhárt Jenő a zenekar nevét.

Próbáltuk hívni az ügyben Menyhárt Jenőt, de akkor még nem olvasta a zenésztársai nyilatkozatát. Később ő is a Facebookon fejtette ki álláspontját. A zenekarvezető szerint csak annyi történik, mint ami periodikus működése során korábban már többször előfordult:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]az Európa Kiadó történetében egyszerre lezárul egy korszak és veszi egyidejűleg kezdetét egy másik.[/perfectpullquote]

Mint írja, tavasztól új felállásban lép majd színpadra a zenekar, jelenleg pedig már ennek a most alakuló új összeállításnak a próbái zajlanak.

Mind Menyhárt, mind Kirschner további sikereket kívánt a másiknak, és megköszönte az eddigi közös munkát.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.