Fesztivál Akkora tömegnyomor volt, hogy a pultosok mentették az embereket...

Akkora tömegnyomor volt, hogy a pultosok mentették az embereket a Szigeten – Videó

Promóció

Ed Sheeran koncertje hatalmas tömgeget vonzott a Sziget Fesztivál 2019 első napjára. Többen jelezték, hogy kibírhatatlan tömegnyomor alakult ki, és a pultosok mentették az embereket.

Promóció

Nagyon jól kezdett a Sziget Fesztivál az első napon, hiszen szerdán adott koncertet az egyik legnagyobb húzónév, Ed Sheeran. Nagyon sokan látogattak ki, sőt telt ház alakult ki, pedig még el sem kezdődött a fesztivál.

Elstartolt a Sziget Fesztivál 2019, és máris telt ház van Ed Sheeran miatt

Végre ez is eljött és ismét elkezdődik a nyár legönfeledtebb hete, a Sziget. Az első napon máris a brit szupersztár, Ed Sheeran első magyarországi koncertjén énekelhetjük vele a slágereit. Nézzük még, mit kínál a Sziget nyitónapja. sziget ed sheeran, sziget fesztivál 2019 fellépők

Ez pedig azzal járt, hogy Ed Sheeran koncertje után hatalmas és kibírhatatlan tömegnyomor alakult ki. Sőt, akkora, hogy a pultosok kezdték el behúzni és kiengedni a pánikba esett embereket több sajtóinformáció szerint.

Tömegnyomor a Sziget Fesztivál első napján, Ed Sheeran koncertje után / Fotó: Kaszás Tamás / Index

A Sziget Fesztivál Facebook-oldalán és olvasóink is panaszkodtak a kialakult helyzetre, akik közül többen pánikba estek.

Az Index információi szerint többen rosszul lettek, a pultosok szedtek ki embereket, több embert húztak ki, aki elájult. Másik olvasó arról számolt be, hogy Ed Sheeran koncertje közepén hangos sikítást hallottak.

Arra lettek figyelmesek, hogy egy húszas éveiben járó lány üvöltve, magán kívül rohan ki, körmeit belemélyesztve kétségbeesett barátjába.

A koncertről való kijutás nem ment zökkenőmentesen. Sokáig állt a tömeg, mert nem tudtak kijutni a fesztivál területéről. A helyszínen tartózkodó szerkesztőnk szerint többen kaptak pánikrohamot, a koncert után másfél órával is 40 perc volt kijutni.

Ed Sheeran meglepte Járai Márkot, a Halott Pénz énekesét

Néhány pere kezdődött el Ed Sheeran koncertje a Sziget Fesztiválon. A Halott Pénz egyik frontembere, Járai Márk pedig egy órája osztotta meg közösségi oldalán, milyen meglepetést kapott a világsztártól. ed sheeran koncert, sziget fesztivál 2019 fellépők, ed sheeran koncert sziget 2019

Egy biztonsági őr arról számolt be, hogy ennek oka a szakaszos kiengedés volt. A híd teherbírását nem szerették volna kockára tenni.

A Sziget Fesztivál szervezői reagáltak a történtekre. Mint mondták, mivel világsztárral nyitott a rendezvénysorozat, emiatt tudvalevő volt, hogy telt ház, azaz 95 ezer ember jelenik meg egy időben a Fesztivál területén. Hozzátették, erre felkészültek, számítottak rá. A váratlan, rövid zápor ezt csak még jobban felgyorsította.

Figyelembe véve a K-híd teherbírását, a környező utcák és a közlekedési eszközök kapacitását úgy döntöttünk, hogy „megtörve” a tömeg haladását, szakaszosan engedjük ki a látogatóinkat a fesztivál területéről elkerülendő a „külső” torlódást, fennakadást. A kijutás a biztonsági szolgálat és a rendőrség folyamatos kontrollja mellett zajlott, a hatóságokkal szoros együttműködésben, a biztonsági terveknek megfelelően

– mondták a szervezők.

A szervezők azt is hozzátették, hogy a kötelező check-in rendszer és a biztonsági intézkedések révén már a kiérkezéskor felhívták a figyelmet arra, hogy időben érkezzen mindenki. Ennek köszönhető, hogy a bejutás gördülékenyen zajlott. A Nagyszínpad előtt több mint 60 ezer ember élvezte Ed Sheeran koncertjére a Sziget információ és állítása szerint.

“Elképzelhető, hogy egy ilyen volumenű eseményen néhányan, hirtelen szembesülve a tömeggel, megijednek, ritkán ugyan, de előfordulhatnak ilyen esetek. Váratlan, személyi sérüléssel járó esemény nem történt, másfél órával a koncert után már szellősen, gördülékenyen ki lehetett jutni a fesztiválról” – zárták közleményüket a szervezők.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3