Ed Sheeran korunk egyik legnagyobb zenei zsenije. Számos helyen első helyen szerepel, mint például lejátszási listák, hogy a leggazdagabb fiatal brit (Rick List 2019) listát ne is említsük. Most pedig a U2 rekordját döntötte meg.

Ed Sheeran brit zenész mindenidők legnagyobb, legtöbb bevételt és nézettséget hozó turnéját könyvelheti el a Divide-ra keresztelt turnéjával, írja a BBC. A Divide 2017 márciusa óta tart és augusztus 26-án, Ipswich-ben ér véget. A magyarok is részesei lehetnek a rekordnak, hiszen 7-én a Sziget Fesztiválon is fellép.

A Sziget Fesztivál engedett a nyomásnak, így Ed Sheeran koncertjére újra lehet jegyet kapni

A Trónok harca sorozatban is feltűnő Ed Sheeran egyértelmű húzóneve a Sziget Fesztivál 2019-es fellépőinek. Ezt mi sem bizonyítja jól, hogy amint elindult a jegyértekesítés, azonnal el is fogytak aznap. Akkora nyomás érkezett a Sziget Fesztivál szervezői felé, hogy bejelentették, biztosítanak több jegyet a rajongóknak Ed Sheeran koncetjére.

893 napos turnéjával és ez alatt 255 koncertszámot elért fellépésével Sheeran megelőzte a U2 10 évvel ezelőtti, 360 című turnéját, mely 760 napig tartott, és 100 koncertet adott ezen idő alatt az együttes. Ráadásul míg a U2 turnéjára összesen 7,3 millióan váltottak jegyet, Sheeran már májusban, franciaországi koncertjén ennél a számnál tartott, bár tény, hogy előbbi együttes kevesebb koncertet is adott.

Ed Sheeran Sziget Fesztivál 2019
Ed Sheeran / Fotó: Getty Images

És még csak 28 éves a brit zenész, aki a fiatal zenésznemzedék mezőnyét vezeti. A Rich List 2019 szerkesztőinek becslése szerint egy év alatt 160 millió fontra – a tavaly kimutatott összeg kétszeresére – növelte személyes vagyonát.

Hosszú évek után letaszították Paul McCartney-t a trónról – Ők a leggazdagabb brit zenészek 2019-ben

A The Sunday Times vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját az 1000 leggazdagabb brit becsült vagyonáról. És hosszú évek óta nem volt olyan, hogy ne Paul McCartney legyen a leggazdagabb a zenészek között. Ezúttal jelentősen megelőzte vetélytársa, az eddigi örök második Lord Andrew Lloyd-Webber zeneszerző.

Sheeran menedzsere, Stuart Camp a turnérekord megdöntéséhez először mindössze annyit fűzött, hogy “őszintén hihetetlen”.

A brit zenész nemrég szobrot is kapott az oroszoktól, mert fellépett Moszkvában.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet