A Dolemite Is My Name címmel fekete életrajzi filmet készített a Netflix a hetvenes évek sztárjáról, Rudy Ray Moore-ról Eddie Murphy főszereplésével, írja a Vice.

A Dolemite is my name górcső alá veszi, hogy a hetvenes években miként hódította meg váratlanul Hollywoodot a trash akciózsáner.

Eddie Murphy Dolemite Is My Name
Eddie Murphy Parádézik Rudy Ray Moore Szerepében / Fotó: Dailymotion

A Dolemite Is My Name című Netflix-film az előzetese alapján ugyanolyan mókásnak tűnik, mint a korszak feketéket bemutató filmjei. A film igaz történeten alapul, amelyben Eddie Murphy alakítja Rudy Ray Moore-t, aki a ’70-es években úttörője volt a fekete akciózsánernek, amely a gengszterekről, a stricikről és a  Foxy Brownhoz hasonló klasszikus női bűnűzőkről volt ismert.

A komikus Chris Rock éleszti újra a kultikus horrorsorozatot, a Fűrészt

A sötét hangulatú horror védjegyévé a különleges és kegyetlen halálcsapdák váltak, amelyeket a szadista sorozatgyilkos Jigsaw eszelt ki a foglyul ejtett áldozatai számára. Vajon ki lehet az az elvetemült, aki úgy döntött, hogy új lendületet ad a sorozat számára egy reboottal? A válasz nem más, mint Chris Rock, amerikai komikus-színész.

A vicces biopic utánajár annak, hogy Moore hogyan vált szókimondó stand-up komikusból, producerré, színésszé, és azoknak a lehetetlen figuráknak a vezetőjévé, akik megalkották az 1975-ös Dolemite című filmsikert. Az alkotást ősszel mutatják be a Netflixen és néhány moziban.

Dolemite Is My Name | Official Trailer | Netflix

Academy Award nominee Eddie Murphy portrays real-life legend Rudy Ray Moore, a comedy and rap pioneer who proved naysayers wrong when his hilarious, obscene,…

Eddie Murphy mellett olyan sztárok tűnnek fel a Dolemite Is My Name-ben, mint  Wesley Snipes, Mike Epps, Keegan-Michael Key vagy Snoop Dogg.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet