Nézem Film Miként hódította meg a trash akciózsáner Hollywoodot – Eddie...

Miként hódította meg a trash akciózsáner Hollywoodot – Eddie Murphy a Netflixen tér vissza

Promóció

A Dolemite Is My Name címmel fekete életrajzi filmet készített a Netflix a hetvenes évek sztárjáról, Rudy Ray Moore-ról Eddie Murphy főszereplésével, írja a Vice.

Promóció
- Advertisement -

A Dolemite is my name górcső alá veszi, hogy a hetvenes években miként hódította meg váratlanul Hollywoodot a trash akciózsáner.

Eddie Murphy parádézik Rudy Ray Moore szerepében / Fotó: Dailymotion

A Dolemite Is My Name című Netflix-film az előzetese alapján ugyanolyan mókásnak tűnik, mint a korszak feketéket bemutató filmjei. A film igaz történeten alapul, amelyben Eddie Murphy alakítja Rudy Ray Moore-t, aki a ’70-es években úttörője volt a fekete akciózsánernek, amely a gengszterekről, a stricikről és a  Foxy Brownhoz hasonló klasszikus női bűnűzőkről volt ismert.

A komikus Chris Rock éleszti újra a kultikus horrorsorozatot, a Fűrészt

A sötét hangulatú horror védjegyévé a különleges és kegyetlen halálcsapdák váltak, amelyeket a szadista sorozatgyilkos Jigsaw eszelt ki a foglyul ejtett áldozatai számára. Vajon ki lehet az az elvetemült, aki úgy döntött, hogy új lendületet ad a sorozat számára egy reboottal? A válasz nem más, mint Chris Rock, amerikai komikus-színész.

A vicces biopic utánajár annak, hogy Moore hogyan vált szókimondó stand-up komikusból, producerré, színésszé, és azoknak a lehetetlen figuráknak a vezetőjévé, akik megalkották az 1975-ös Dolemite című filmsikert. Az alkotást ősszel mutatják be a Netflixen és néhány moziban.

Dolemite Is My Name | Official Trailer | Netflix

Academy Award nominee Eddie Murphy portrays real-life legend Rudy Ray Moore, a comedy and rap pioneer who proved naysayers wrong when his hilarious, obscene, kung-fu fighting alter ego, Dolemite, became a 1970s Blaxploitation phenomenon.

Eddie Murphy mellett olyan sztárok tűnnek fel a Dolemite Is My Name-ben, mint  Wesley Snipes, Mike Epps, Keegan-Michael Key vagy Snoop Dogg.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3