Követem Közélet Eddig tartott: Ahogy sejtettük, lefestették az ál-Banksy-t

Eddig tartott: Ahogy sejtettük, lefestették az ál-Banksy-t

Promóció

Ennyi volt, ma 12:40-kor átfestette egy jó munkásember a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ál-Banksy-rajzát. Orbán így már nem kisvasutazik Thomason, a gőzmozdonyon.

Promóció
- Advertisement -

Azt, hogy ki festette le, és miért, egyelőre nem tudni. Az Index pedig egy forradalmi javaslattal állt elő: ezzel egyértelmű lett, hogy minden kátyúhoz, rothadó kórházi ágyhoz és lepusztult buszmegállóhoz fel kell festeni egy Orbán-fejet, és pikk-pakk felújítják.

ál-Banksy az MKKP-tól, ilyen volt / Fotó: A párt hivatalos Facebook-oldala

Mint arról beszámoltunk, új graffiti jelent meg a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán. Az alkotás Orbán Viktort ábrázolta, amint a gyerekek kedvencén, Thomas gőzmozdonyon utazik, olyan pózban, ahogyan a gyerekek ülnek a kismotoron, utalva a miniszerelnök egyik játékszerére, a felcsúti kisvasútra. Az orbános graffitit csak még különlegesebbé tette a Banksy-aláírás, ami azt sejtette, hogy a híres graffitiművész Budapesten járhatott. Később egyébként az Index és egyik olvasója is rákérdezett Banksy hivatalos emailcímén, hogy eredeti alkotásról van-e szó. A válasz annyi volt: 

This is not by Banksy. It is the work of an imposter.   

Azaz: ez nem Banksy műve, hanem egy szélhámosé. A rajz egyébként Bansky hivatalos Instagram-oldalán sem szerepelt. Azóta ki is derült a turpisság: az ál-Banksy-graffiti a Magyar Kétfarkú Kutya Párt munkája volt. Facebook-oldalukon részletes képsorozatban számoltak be arról, hogyan készült az kisvonatos alkotás. Úgy tűnik, egy eldugott házfalon próbafújást is végeztek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3