Az orvosok és nővérek művei mellett megtalálhatóak benne más egészségügyi dolgozók munkái is, mint például a kórházi takarítóké, gondnokoké vagy klérus tagokéi is.

Minden egészségügyben dolgozóra gondoltak

Audrey Ardern-Jones nővér, Colin Begg orvos, és Anna Harvey orvostanhallgató is közreműködik a These Are the Hands című versgyűjtemény létrehozásában, írja a The Guardian.

Nhs Koronavírus Verse
Brit Egészségügyi Dolgozók / Fotó: Nhs Wales Informatics

De orvosok és nővérek művei mellett megtalálhatóak benne más egészségügyi dolgozók munkái is, mint például a kórházi takarítóké, gondnokoké vagy klérus tagokéi is.

Jótékonyság a cél

A kötetben az alkotók különböző életszakaszaiból származó versei lelhetők fel. A könyv eladásból származó bevételeket a koronavírus-járvány megfékezésére szolgáló jótékony szervezetek megsegítésére fordítják.

Kiüresedett világ – Így némultak el a városok utcái a koronavírus idején

A koronavírus-járvány következtében emberek milliói húzódtak vissza otthonaikba, ezzel védve saját. karantén magyarországon, üres városok

“Szerettem volna egy könyvet, amely betekintést enged az egészségügyi dolgozók mindennapjaiba, a kezdő nővérektől kezdve a visszavonuló kardiológusokig. Fontos, hogy hangot adjunk mindazoknak, akik életbevágó munkát végeznek, azoknak is akiknek a munkája olykor nem látható, mint a takarítószemélyzet, az adminisztrációt végzők a laboratóriumi dolgozók vagy kutatók” – nyilatkozta Dr Katie Amie a könyv szerkesztője.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet