Egy repülőtéren, így a repülőkön is millió ember fordul meg nap mint nap. Képtelenség tisztán tartani mindent, ezért fő az elővigyázatosság. De ami nemrég kiderült a repülőkön uralkodó higiéniáról, sokkoló.

Egy múlt évben megjelent interjúban, amelyben egy légiutas-kísérő részleteket osztott meg az újságíróval, kiderült, rengeteg kollégája visszautasítja a kávét és teát a gépen, vagyis mindent, amihez vízforraló kell. Ugyanis azokat nem tisztítják rendesen. A neve elhallgatását kérő kísérő kijelentése botrányt keltett, ami nem meglepő.

Imgur
Mi Is Ezt Mondjuk / Fotó: Imgur

 

Nem megnyugtató, hogy egy erre irányuló kutatás megerősítette a légiutaskísérő kijelentését. A Hunter Főiskola által végzett kutatásban 11 repülőtársaságot vizsgáltak meg. Kutatásuk a gépen kapható élelmiszerek tápértékére és a víztartályok tisztítására irányult. Az eredmény elég lehangoló. bár voltak társaságok, akik megpróbáltak meggyőző módszereket felmutatni. A valóság az, hogy nincs idő a víztartályok tisztítására, vagyis újra és újra feltöltik őket, figyelmen kívül hagyva, mi van az tartály alján.

Orbán Viktor reagált arra, hogy Vajna Timi magángépen vitte orvoshoz a cicáját

Több személyeskedő kérdést is intéztek ellenzéki politikusok Orbán Viktorhoz az azonnali kérdések órájában. Szilágyi György jobbikos képviselő szerint például “pofátlanság, hogy 3,5 millió ember él szegénységben, Orbán pedig luxusutakra megy a közpénzből felhizlalt NER-oligarchákkal”. Az politikus szóba hozta azt is, hogy Vajna Tímea magángéppel vitte gyógyíttatni Amerikába a betegeskedő macskáját, amelyre a miniszterelnök értetlenkedve reagált.

Nyolcból egy amerikai légitársaság nem tartja be az erre vonatkozó előírásokat, és a kereskedelmi repülőgépek víztartályának 12%-a fekáliát is tartalmaz a helytelen tisztítás miatt, vagyis maga a fertőtelep, ha valaki kezet mos vagy forralt vizet iszik. A szakértők azt ajánlják, inkább palackozott vizet igyon, akinek szüksége van rá, és kérje meg a kísérőt, hogy azt melegítse fel a teához vagy kávéhoz.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet