Egy melbourne-i kávéház életre keltette a kávéivók és sokak gyermekkorának rémálmát: brokkolit kevert a kávéba.
A Commonwealth-i Tudományos és Ipari Kutató Szervezet (CSIRO) a Hort Innovation mezőgazdasági csoporttal együttműködésben vitaminban gazdag port alkotott olyan brokkoli-fejekből, amelyek nem elég szépek ahhoz, hogy boltok polcaira kerülhessenek – adta hírül a The Guardian.
A sokoldalú port “gyakorlatilag mindenbe” bele lehet keverni. Ez annyira megihlette az egyik melbourne-i kávézót, hogy felvette a “brokkoli lattét” a kínálatába.
Szép gondolat, hogy elejét vegyük az ételpazarlásnak! Az ENSZ Mezőgazdasági és Élelmezési Szervezete szerint a globálisan előállított termékek harmada a kukában végzi.
A másik fontos cél, ami a porral kapcsolatban a CSIRO-t motiválta, hogy ezáltal lehet fedezni az ajánlott napi zöldségbevitelt.
De még az, aki e zöld növényt szereti, környezettudatos és egészségmániás is, vajon meginná a reggeli kávéjába kevert brokkoliport? Állítólag maga a kávézó is meglehetősen vegyes kritikákat kapott a “Broccolatte”-ra.