Aaron Philip, a fekete, tolókocsis, fiatal transznemű nő divattörténelmet írt

Aaron Philip úgy tört be a divatiparba, hogy rögtön történelmet írt. Ő ugyanis az első fekete, transznemű, fogyatékkal élő modell, akit leszerződtetett a neves modellügynökség, az Elite Model Management.

A 17 éves Aaron Philipnek nem éppen a legkönnyebb sors jutott. Agyvérzéssel született, ami kihatással van a motoros funkciókra, és gyakran kényszeríti a beteget tolószékbe. A családnak most már szerencsére van egy lakása Bronx-ban, 7 évvel ezelőtt azonban hajléktalanszállóba kényszerültek 2 évre. A drága orvosi számlák következtében ugyanis szűkös anyagi helyzetbe kerültek.

Ennek ellenére Philip arról számol be a VICE-nak, hogy mindig optimistán tekintett az életére.

diverse beauty trans model aaron philip feature
Fotó: HOKK fabrica

 

Noha neki és a családjának azt is fel kellett dolgoznia, hogy transznemű. Aaron nőként tekint magára, és a kezdeti nehézségek ellenére a családja is elfogadja identitását.

Philip aktív az Instagramon, ahová divatfotókat tölt fel magáról.

33.000 követője van, és sokat tesz a transzneműek és fogyatékkal élők láthatóságáért.

Tavaly novemberben Philip szó szerint betweetelte magát a modell karrierbe két fotójával és az elfogadásra és sokszínűségre buzdító kiírásával. 

954ea31f8c2046dff82a9df863db98f5
Fotó: Aaron Philip Twitter-oldala

A poszt több ezer like-ot és viszont tweetet eredményezett. Philip ezt tekinti karrierje kezdetének.

Végül az Instagramon fedezték fel. Idén júliusban pedig Aaron Philip lett ez első fogyatékkal élő, színes bőrű transznemű nő, aki leszerződött az Elite Model Managementtel.

Az első New York-i Divathéttel a háta mögött alig várja, hogy belevesse magát a divatvilágba, és megmutassa a többi marginalizált embernek, hogy mit jelent a változás.

A kifutók világa fokozatosan elmozdul a sokszínűség irányába. A New York-i Divathéten egyre nagyobb teret kapnak a nem fehér, plus-size, transznemű, a bináris nemi kóddal nem leírható és az 50 év feletti modellek.

Aaron Philip Ella Wiznia 1 copy
Fotó: Ella Wiznia / The Michigan Daily

Susannah Hooker, az Elite Model Management imázs igazgatója szerint manapság már nem elég, ha valakinek csinos a pofija. A modellek is részt vesznek a társadalmi felelősségvállalásban, mivel egyre inkább influencerekké válnak, főleg a fiatalabb generáció számára.

Ebben a cikkben írtunk a 19 éves Alexis Sundman modellről, aki szintén komolyan elkötelezett olyan társadalmi ügyekben, mint az LMBTQ-emberek támogatása és a rasszizmus elleni küzdelem.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból