Követem Élet + Stílus Egy gigafesztivál transzneműknek Indiában, ami 18 napon át tart

Egy gigafesztivál transzneműknek Indiában, ami 18 napon át tart

Promóció

Indiáról legutóbb negatív hírt voltunk kénytelenek megosztani. A Thomson Reuters Foundation legfrissebb elemezése szerint ugyanis az ázsiai ország lett az első a nők szempontjából a világ legveszélyesebb helyeinek listáján. Nyilván hatalmas országról beszélünk, mind a népesség számát, földrajzi kiterjedését tekintve, mind kulturális, vallási, nyelvi és művészeti értelemben.

Promóció
- Advertisement -

Most India legnagyobb, transzneműeket ünneplő fesztiválját mutatjuk be, Jess Kohl rendező lencséjén keresztül. Kohl Koovagam történelmi fesztiválról forgatott anyaga a Nirvana címet viseli.

Az élet szép. Különösen a transznemű élet szép, mert mi transzneműek vagyunk. Olyan büszke vagyok, hogy azt mondhatom, transznemű vagyok. Annyira büszke vagyok a nememre 

– lelkendezik Aaliyah Kahn, aki 10 évvel ezelőtt alakult át férfiből nővé. A 28 éves nő a Miss Koovagam címéért indul, ami India legnagyobb transznemű szépségversenye. 

A szépségverseny azonban csak egy szelete az indiai Koovagam Fesztiválnak, ami tulajdonképpen a transznemű büszkeség “mega” ünnepe 18 napon keresztül. 

A Koovagam ünnepség középpontjában Koothandavar hindu isten ősi története áll. A legenda szerint a társisten, Krishna női alakká változott, hogy gyönyörű nő képében csábítsa el Koothandavart, aki feleségül is vette őt.

Nőként Krishnát Mohininek hívták. Nem sokkal a házasság után Koothandavart megölték. Mohini elgyászolta férje halálát, majd visszaváltozott Krishna férfi alakjába.

Ebből a legendából eredeztethető, hogy miét játszik ilyen fontos szerepet India transznemű közösségében a nemek közötti átjárhatóság és átváltozás. Egyenesen azt tartják, hogy a transznemű emberek közvetlen leszármazottai Koothandavarnek. Ez a vallási, nemi és szexualitásbeli metszéspont volt az, ami Jess Kohl rendezőt lenyűgözte. Az ő fesztivál fotóit láthatjátok galériánkban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3