Nézem Film Egy szervezet kikutatta, hogy a Vasember, Robert Downey Jr....

Egy szervezet kikutatta, hogy a Vasember, Robert Downey Jr. magyar származású

Promóció

A Magyar Hollywood Tanács nevű szervezet kikutatta, hogy a Vasember, azaz Robert Downey Jr. magyar felmenőket mutathat fel. A Hollywoodhoz köthető magyar filmes vonakozásokat próbálja feltárni munkájával az említett szervezet.

Promóció
- Advertisement -

A Magyar Hollywood Tanács szervezet nyomon követte Robert Downey Jr. amerikai színész családfáját. Mint állítják, magyar felmenőkkel rendelkezik.

Robert Downey Jr., a Vasember / Fotó: Getty Images

A MHT Facebookon osztotta meg kutatási eredményét, ahol arról ír, a filmsztár szépapja magyar volt, akit Stern Jakabnak hívtak.

Egy magyar szervezet kikutatta a színész családfáját, és arra jutottak, hogy felmenői tatai lisztkereskedők voltak.

Stern Jakab 1820-ban látta meg a napvilágot, és egész életében lisztkereskedőként dolgozott Tatán és környékén. Felesége 1828-ban született Tatán, és Deutschländer Eleonórának hívták, mindketten a tatai zsidó temetőben nyugszanak. Stern Jakab halála után Deutschländer Eleonóra újra férjhez ment, és Deutsch Simonnal közösen kibéreltek egy malmot Tata határában, Szomódon.

Deutschländer Eleonóra a szomódi malom bérleti jogát végül a lányának, Stern Ilkának adta át, aki Ormay Rudolfhoz ment hozzá, ő 1836-ban született Magyarországon.

Az Ormay-házaspárnak négy gyereke volt, közülük a legfiatalabbként született Ella Eleonóra volt Robert Downey Jr. dédnagymamája. A család az 1880-as évek végén vándorolt ki Amerikába.

#HIVATALOS: Ekkor jön a Sherlock Holmes 3. része

A rajongók már régóta követelik a készítőktől, hogy készüljön el a Sherlock Holmes 3. De erre a színészek és a rendező sűrű időbeosztása miatt nem sok esély volt, elvégre Robert Downey Jr. nyakig merült a Marvel-filmekben, Guy Ritchie pedig előbb az U.N.C.L.E. emberével, majd az Arthur Királlyal, legutóbb pedig az Aladdin nal volt elfoglalva.

Robert Downey Jr. dédnagymamája, Eleanore Ella Ormay 1911-ben házasságot kötött James McLauchlennel, és az ő kapcsolatukból született Betty McLauchlen, aki Robert Downey Jr. nagymamája. Betty McLauchlen férjét Robert Eliasnak hívták, ők adtak életet a Robert Elias néven született Robert Downey Sr.-nak, vagyis Robert Downey Jr. édesapjának.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3