A Magyar Hollywood Tanács nevű szervezet kikutatta, hogy a Vasember, azaz Robert Downey Jr. magyar felmenőket mutathat fel. A Hollywoodhoz köthető magyar filmes vonakozásokat próbálja feltárni munkájával az említett szervezet.

A Magyar Hollywood Tanács szervezet nyomon követte Robert Downey Jr. amerikai színész családfáját. Mint állítják, magyar felmenőkkel rendelkezik.

Downey E1403886525453
Robert Downey Jr., A Vasember / Fotó: Getty Images

A MHT Facebookon osztotta meg kutatási eredményét, ahol arról ír, a filmsztár szépapja magyar volt, akit Stern Jakabnak hívtak.

Egy magyar szervezet kikutatta a színész családfáját, és arra jutottak, hogy felmenői tatai lisztkereskedők voltak.

Stern Jakab 1820-ban látta meg a napvilágot, és egész életében lisztkereskedőként dolgozott Tatán és környékén. Felesége 1828-ban született Tatán, és Deutschländer Eleonórának hívták, mindketten a tatai zsidó temetőben nyugszanak. Stern Jakab halála után Deutschländer Eleonóra újra férjhez ment, és Deutsch Simonnal közösen kibéreltek egy malmot Tata határában, Szomódon.

Deutschländer Eleonóra a szomódi malom bérleti jogát végül a lányának, Stern Ilkának adta át, aki Ormay Rudolfhoz ment hozzá, ő 1836-ban született Magyarországon.

Az Ormay-házaspárnak négy gyereke volt, közülük a legfiatalabbként született Ella Eleonóra volt Robert Downey Jr. dédnagymamája. A család az 1880-as évek végén vándorolt ki Amerikába.

#HIVATALOS: Ekkor jön a Sherlock Holmes 3. része

A rajongók már régóta követelik a készítőktől, hogy készüljön el a Sherlock Holmes 3. De erre a színészek és a rendező sűrű időbeosztása miatt nem sok esély volt, elvégre Robert Downey Jr. nyakig merült a Marvel-filmekben, Guy Ritchie pedig előbb az U.N.C.L.E. emberével, majd az Arthur Királlyal, legutóbb pedig az Aladdin nal volt elfoglalva.

Robert Downey Jr. dédnagymamája, Eleanore Ella Ormay 1911-ben házasságot kötött James McLauchlennel, és az ő kapcsolatukból született Betty McLauchlen, aki Robert Downey Jr. nagymamája. Betty McLauchlen férjét Robert Eliasnak hívták, ők adtak életet a Robert Elias néven született Robert Downey Sr.-nak, vagyis Robert Downey Jr. édesapjának.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet