Ha a kaotikus politikai élet nem végez az Egyesült Államokkal, akkor majd egy becsapodó aszteroida talán elintézi a piszkos munkát a novemberi elnökválasztás napja előtt.

Nem jelent veszélyt

A NASA szerint a novemberi elnökválasztás napja előtt egy kisebb méretű aszteroida csapódhat az Egyesült Államok területébe. A szakértők követték a test pályáját. A 2018VP1 elnevezésű aszteroida 4700 mérföldnyire lesz a Föld légkörétől, tehát közelebb lesz a bolygóhoz, mint a Hold és számos műhold. Az aszteroida körülbelül két méter széles és 21 000 mérföld/óra sebességgel halad. A kaliforniai Palomar Obszervatórium kutatói először 2018 novemberében fedezték fel az testet.

Aszteroida
/ Képünk Illusztráció

Az aszteroida viszonylag kis méretű és kicsi az esély arra, hogy a test valóban belépne a Föld légkörébe. Ha azonban ez mégis megtörténik, szétbomlik út közben vagy minimális károkat okoz az Egyesült Államok területén. A NASA 21 vizsgálatot követően három lehetséges forgatókönyvet állított fel, azonban az aszteroida egyik szerint sem jelent potenciális veszélyt a Földre. 

Éles verseny

Novemberben kerül sor az amerikai elnökválasztásra, a vezető pozícióért Donald Trump és Joe Biden indul. Úgy tűnik, hogy Trump kormánya részt vesz a választók elnyomásában. A republikánus párt agresszív terveket hajtott végre a közvélemény-kutatások nyomon követésére. A járvány miatt több ember várhatóan postai úton küldi be szavazatát. Egy nemrégiben megjelent NPR/PBS/Marist közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy a Biden-szavazók 62%-a postai úton, míg a Trump-pártiak 72%-a személyesen kívánja leadni a voksát.

Nagy sikert értek el kutatók a Mars hőmérsékletének analizálása után

Miután több mint egy évig igyekezett a Mars felszíne alá bújni, hogy megmérje a Vörös Bolygó hőmérsékletét, a NASA InSight Mars landolójához csatlakoztatott “vakondot” végül hivatalosan bekapcsolták, írja a Futurism. Júniusban a DLR csapata kihúzta a műszert a Mars felszíne alól, hogy annak működőképességét ellenőrizzék, majd úgy döntöttek, visszaállítják a felszínre, hogy ott végezze a további fúrásokat.

Egyre több amerikai állampolgár számol be arról is, hogy a közelgő választások integritása megkérdőjelezhető. Egy nemrégiben elvégzett közvélemény-kutatás szerint az amerikaiak 59%-a úgy érezte, a választások nem megbízhatók, az eredmények pedig nem mutatnak őszinte, valós statisztikákat, írja a Dazeddigital. 

A koronavírus-járvány miatt csökkent a szeizmikus zaj a Földön

A tudósok szerint a koronavírus-járvány és az abból következő korlátozások és gazdasági leállások jelentősen csökkentették az emberi tevékenységet, amely nagy mértékben hozzájárult a globális felmelegedéshez. Ennek hozománya pedig többek között a szeizmikus zaj csökkenése. Egy nemzetközi kutatócsoport megállapította, hogy az emberek által generált szeizmikus rezgések világszerte 50%-kal estek vissza, írja a Futurism.

A Biden és Trump közti verseny továbbra is éles. A republikánus elnök a Demokrata Párt jelöltjével, Bidennel áll szemben, aki Barack Obama alelnöke volt. Trump példátlan magabiztosággal néz a választások elé, alkalmasságát egy kognitív teszttel bizonyította

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.