Egy 61 éves egyetemi professzor drog előállítását tanította a diákjainak

Egy japán egyetemi professzor akár 10 év börtönbüntetést is kaphat, amiért a diákjainak a drogelőállítást oktatta. 

A vád szerint nem csak MDMA előállítását tanította diákjainak egy japán egyetemi tanár. A 61 éves professzor az 5F-QUPIC nevű dizájnerdrog előállítását is megmutatta a hallgatóknak. Tatsunori Iwamura, a Matsuyama Gyógyszertudományi Egyetem tanára a bűnét elismerte, írja a Vice. A hatóságoknak magyarázatként azt mondta, “oktató” jelleggel vezette be a fiatalokat a drogelőállítás művészetébe.

breaking bad heisenberg walter white
Walter White, a Breaking Bad főszereplője, aki maga is tanár és drogelőállító / Fotó: ScoopNoop

Tatsunori Iwamura egyeteme bejelentette, hogy a vizsgálat lezárását követően ők is szankcionálják kollégájukat. Mindazonáltal elnézést kértek a diákoktól és a szülőktől.

Mint ismeretes, akadémiai keretek között nem illegális előállítani drogot Japánban. Azonban ehhez megfelelő engedély szükséges.

Mint írja a Vice, noha volt Tatsunori Iwamurának engedélye, azonban a szóban forgó bűntett során lejárt.

Ebben az antikváriumban ingyen füvet adnak a könyvek mellé

Ezt az időszakot próbálja úgy áthidalni a Blaze Michigan nevű vállalat, hogy hivatalosan használt könyveket áruló antikváriumként működnek, a marihuánát pedig ajándékba adják a könyvek mellé. Ráadásul sehová nem írják ki nyíltan, hogy az olvasnivalók mellé járó ajándék mi is pontosan, csak utalnak rá, de azt olyan egyértelműen teszik, hogy csak az nem jön rá, aki nem is akar.

A 61 éves professzornál házkutatást is tartottak, ahol ugyan az extazy (az MDMA, Metiléndioxi-metamfetamin közismertebb neve – a szerk.), de az említett dizájnerdrog és marihuána nyomait igen. Akár 10 év börtönbüntetést is kaphat, ha elítélik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból