Előzményregény készül Az éhezők viadala-trilógiához

Suzanne Collins előzményregényt ír Az éhezők viadalához. A hírt a Scholastic kiadó erősítette meg, szóval biztosan várható a megjelenés.

Az egyelőre cím nélküli Az éhezők viadala 2020. május 19-én jelenik meg és Panemben játszódik, ám 64 évvel az eredeti trilógia előtt – írja a BBC.

Az amerikai írónő, Suzanne Collins szerint az új regény a Sötét Napokként emlegetett sikertelen lázadás utáni éveket mutatja be, amikor Panem megpróbál talpra állni a történtek után.

éhezők viadala könyv
Jennifer Lawrence Az éhezők viadala: A kiválasztott 2. részében / Fotó: Lionsgate Films

A posztapokaliptikus regénytrilógiában Panem fiatal lakóit arra kényszerítik, hogy élet-halál harcot vívjanak egymással élő adásban.

A könyveket – Az éhezők viadala, Futótűz, A kiválasztott – több mint 50 nyelvre fordították le és több mint 100 millió példányban keltek el világszerte.

Katniss Everdeent, a történet főhősét Jennifer Lawrence keltette életre a filmvásznon egy négyrészes mozisorozatban, amely csaknem 3 milliárd dollár (860 milliárd forint) bevételt hozott világszerte.

A legridegebb balerina – Kritika a Vörös veréb című filmről

Műfaját tekintve a Vörös veréb et thrillernek szánták, amiben sokat nem is csúszott. Látjuk, hogy mi vezet oda, hogy a főhős, Dominika az erőszak felé forduljon. Látjuk a stációkat, értjük, hogy egy alapvetően is büszke, orosz balerina milyen okkal kényszerül rá, hogy az erőszakos hivatás váljon kizárólagos opcióvá. Érezzük a nagybácsi hatását.

A sorozatot jegyző Lionsgate stúdió reményei szerint az előzményregény megfilmesítésén is együtt fognak dolgozni Collinsszal.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból