Eladták az Eiffel-torony lépcsőjének darabjait nem is kevés pénzért!

Elárverezték az eredeti Eiffel-torony 129 éves lépcsőjének darabjait. Jó sok euróért!

Az eredeti Eiffel-torony csigalépcsőjének darabja nem kevesebb, mint 169 ezer euróért talált új gazdára az Artcurial aukcióján.

Az aukciósház nem számított ekkora bevételre az árverezés kapcsán, hiszen 40-60 ezer euróra saccolták a lehetséges eladási árat. Úgy tűnik, az ereklye volt, akinek megérte ennek az összegnek a többszörösét is.

Ez az ember adta el az Eiffel-tornyot… Kétszer is / ContextUs

Nem, ez nem Chuck Norris volt, hanem egy cseh szélhámos Victor Lustig. Victor fiatalon nyugatra költözött és egy jó megjelenésű, magával ragadó, bőbeszédű szélhámos volt a leírtak alapján, aki „karrierjét” egy Párizs és New York között közlekedő óceánjárón alapozta meg.

A  vaslépcső az ikonikus épület harmadik és negyedik szintje között helyezkedett el anno. Most pedig egy közel-keleti magángyűjtőhöz került.

No Title

What I found today…Today in Paris auction house Artcurial will be selling off a 24-step piece of original staircase from the Eiffel Tower, removed in 1983 to help lighten the structure while installing a new elevator between its second and top floors. pic.twitter.com/PQ0H4DRJ9C

A 4,3 méter magas lépcsődarab egy kanadai magángyűjtemény részét képezte eddig, amelyet 1983-ban távolítottak el a toronyból, amikor liftet szereltek az épületbe.

Eiffel-torony
Ilyen gyönyörű az Eiffel-torony / Fotó: Trendolizer

A lépcső többi darabja Japánban, a Yoishii Alapítvány kertjében, a floridai Disney Land területén, valamint a New Yorki Szabadság-szobor közelében található.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból