Nézem Képzőművészet Banksy garázsra festette új művét, és már milliókért tovább...

Banksy garázsra festette új művét, és már milliókért tovább is adott rajta a tulaj

Promóció

Egy hónappal azután, hogy a híres graffitiművész, Banksy festménye megjelent Port Talbotban, már el is adták. A Dazeddigital beszámolója szerint hatszámjegyű összegért.

Promóció
- Advertisement -

Az Ian Lewis garázsára fújt alkotás, ami egy hamuban játszó gyereket ábrázol, rengeteg turistát vonzott a környékre. A művet megpróbálták megrongálni, és a tömeg rengeteg stresszt okozott Lewis-nak, bizonyára ezért döntött úgy, eladja John Brandlernek.

A festmény, amit ledaráltak, már kétszer annyit ér / ContextUs

Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát. Darabokban jött ki a keretéből, mintha csak egy iratmegsemmisítőbe dugták volna – írja a The Guardian . A zseniális akcióról maga Banksy is posztolt egy képet az Instagram-oldalán: 50.6k Likes, 1,163 Comments – Banksy (@banksy) on Instagram: “Going, going, gone…”

A The Guardian szerint a garázstulajdonos már magasabb árajánlatokat is visszautasított, mert azt szerette volna, hogy a festmény Port Talbotban maradjon. Brandler azt nyilatkozta, legalább 2-3 évig szeretné a városban tartani az alkotást, hiszen az Port Talbot légszennyezésére reflektál. Tehát egyelőre a városban marad, de valószínűleg központibb helyszínt keresnek majd neki.

. . . . Season’s greetings . . .

844.2k Likes, 16.8k Comments – Banksy (@banksy) on Instagram: “. . . . Season’s greetings . . .”

Brandler arra is tett utalást, hogy több Banksy-alkotást is gyűjtene a városba, ezzel inspirálva a fiatal művészeket. A festmény új helyszínéhez közel még egy kávézó nyitása is elképzelhető.

Megvette 700 ezer dollárért a Banksy-falfestményt, csak hogy lemeszelhesse

A Slave Labour egy gyereket ábrázol, aki egy varrógéppel angol zászlófüzért készít. A festmény eredetileg egy Wood greeni bolt falára lett festve 2012-ben. Vélhetően a Londonban tartott Olimpia nagyüzemű szuvenírgyártásával szembeni ellenállásként jött létre. A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában.


Ami pedig Ian Lewis-t illeti, a pénzből újra szeretné építeni a garázsát. Bár arra számít, ezek után minden helyi graffitiművész meg fogja célozni a tulajdonát. Az eladási árból még néhány nyaralás is futja, hogy kipihenje az elmúlt hónap fáradalmait.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3