Banksy garázsra festette új művét, és már milliókért tovább is adott rajta a tulaj

Egy hónappal azután, hogy a híres graffitiművész, Banksy festménye megjelent Port Talbotban, már el is adták. A Dazeddigital beszámolója szerint hatszámjegyű összegért.

Az Ian Lewis garázsára fújt alkotás, ami egy hamuban játszó gyereket ábrázol, rengeteg turistát vonzott a környékre. A művet megpróbálták megrongálni, és a tömeg rengeteg stresszt okozott Lewis-nak, bizonyára ezért döntött úgy, eladja John Brandlernek.

A festmény, amit ledaráltak, már kétszer annyit ér / ContextUs

Ám alig, hogy valaki több mint 1 millió fontért megvásárolta az alkotást, a kép ledarálta magát. Darabokban jött ki a keretéből, mintha csak egy iratmegsemmisítőbe dugták volna – írja a The Guardian . A zseniális akcióról maga Banksy is posztolt egy képet az Instagram-oldalán: 50.6k Likes, 1,163 Comments – Banksy (@banksy) on Instagram: “Going, going, gone…”

A The Guardian szerint a garázstulajdonos már magasabb árajánlatokat is visszautasított, mert azt szerette volna, hogy a festmény Port Talbotban maradjon. Brandler azt nyilatkozta, legalább 2-3 évig szeretné a városban tartani az alkotást, hiszen az Port Talbot légszennyezésére reflektál. Tehát egyelőre a városban marad, de valószínűleg központibb helyszínt keresnek majd neki.

. . . . Season’s greetings . . .

No Description

Brandler arra is tett utalást, hogy több Banksy-alkotást is gyűjtene a városba, ezzel inspirálva a fiatal művészeket. A festmény új helyszínéhez közel még egy kávézó nyitása is elképzelhető.

Megvette 700 ezer dollárért a Banksy-falfestményt, csak hogy lemeszelhesse

A Slave Labour egy gyereket ábrázol, aki egy varrógéppel angol zászlófüzért készít. A festmény eredetileg egy Wood greeni bolt falára lett festve 2012-ben. Vélhetően a Londonban tartott Olimpia nagyüzemű szuvenírgyártásával szembeni ellenállásként jött létre. A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában.


Ami pedig Ian Lewis-t illeti, a pénzből újra szeretné építeni a garázsát. Bár arra számít, ezek után minden helyi graffitiművész meg fogja célozni a tulajdonát. Az eladási árból még néhány nyaralás is futja, hogy kipihenje az elmúlt hónap fáradalmait.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból