Az Elefánt idei nyara a koncertek mellett legfőképpen az új dalok megírásával telt, aminek eredménye egy egész albumnyi anyag lett, amelyről meg is érkezett az első dal és klip. A teljes lemez, amely az EL címet kapta, szeptember 20-án jelenik meg.

Feszült, izgalmas dallal vezeti fel az Elefánt zenekar a negyedik nagylemezét. Keserédes tombolás talán a legjobb kifejezés arra, hogy egyszerre kuporodnánk össze egy sarokban, és torkunk szakadtából üvöltve énekelnénk a refrént.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az egyik legrégebb óta készülődő dalunk. Nincs egy mondatban összefoglalható mondanivalója.  A ’90-es évek végét, 2000-es évek elejét próbáltuk hangulatban visszacsempészni. Sok mindenben ideális előfutára a nemsokára érkező nagylemeznek. Persze közben meg aztán nem is [/perfectpullquote]

– mondja Szendrői Csaba, a zenekar frontembere.

Elefánt

Azért ez elég menő! Köszönjük! Ne csak miattunk olvassátok, de “E… lefánt: Ikarosz Az Elefánt az egyik legizgalmasabb és legnépszerűbb hazai klub- és fesztiválegyüttes (volt, amíg voltak klubkoncertek és fesztiválok, ugye). Kifejezetten eklektikus, néha punkos, néha Tom Waits-es, időnként elektrós, máskor egyszerű akusztikus dalai saját meghatározásuk szerint „filmzenék nem létező filmekhez”.

A klipben menekülést látunk. Hogy a főszereplő ki vagy mi elől fut árkon-bokron át, nem törődve semmivel, arra magunk kell, hogy megtaláljuk a választ. Ez alapvetően az Elefánt esetében szokásos, nincs egyértelmű, egy helyes megoldás.

Elefánt Zenekar Elefánt El Új Album
Elefánt / Fotó: A Zenekar Hivatalos Facebook-Oldala

A menekülés közben történő találkozások és a végső zuhanás mindenkinek mást fognak jelenteni, aki a klipet és a dalszöveget együtt értelmezi.

Elefánt – Ég veled (OFFICIAL VIDEO)

Elefánt – Ég veled Elefánt koncertek: https://www.facebook.com/pg/elefantofficial/events/ © 2019 Launching Gagarin Records & Management Kedveljetek: https://…

A tavaly októberben megjelent Micsoda videójához hasonlóan ezt a klipet is Hódi Levente rendezte, aki az Ockto Studióval közösen dolgozott az Ég veleden:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Jó volt újra a zenekarral együtt dolgozni, végig lelkesen álltak a videókliphez, és ez sokat segített a tervezés alatt. Az ötlet megszületésében és a klip előkészítésében rengeteget segített Tóth Fabó (a klip operatőre) és Kisbajcsi Fanny. Igyekeztünk a lehető legjobb kapcsolatot létrehozni zene és kép között.[/perfectpullquote]

Az új, negyedik nagylemezre már nem kell sokat várni, szeptember 20-án lát napvilágot az EL. A felvételei ismét Dexternél, a Supersize Recordsban, és a Launching Gagarin Records and Management gondozásban jelenik meg.

Már akkor a szart kerestem az interneten, amikor még betárcsázós volt – ContextUs

Az Elefánt zenekar tavasszal mutatja be legújabb nagylemezét. Szendrői Csabát, a banda frontemberét – aki egyben social media manager is – kérdeztük a szövegírásról, az új anyag részleteiről, de kitekintettünk a magyar irodalmi élet körüli botrányokra is.


A korongnak természetesen lesz bemutatója, október 12-én, a budapesti Akvárium Nagyhalljában.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet