Az ördögöt hiába szájadra ne vedd – kritizálták Elena Tsagrinou ciprusi előadó El Diablo dalát a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivál műsorűt látva.

Az El Diablo sérti a keresztényeket

Letartóztattak egy férfi Cipruson, miután betört a helyi közmédia épületébe, majd ordibálni és fenyegetőzni kezdett, amiért az ország szerinte idén egy istenkáromló dallal indul az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az AP azt írja, hogy a férfi a ciprusi közmédia hírszerkesztősége előtt kezdte el szapulni az ott dolgozókat, amiért szerinte a keresztényekre nézve sértő Elena Tsagrinou El Diablo, vagyis Az ördög című dala.

Elena Tsagrinou El Diablo Eurovizios Dalfesztival 2021 Ciprus
Elena Tsagrinou Az El Diablo Című Videóklipjében

A dal egyesek szerint sérti a keresztényeket, mások szerint egyenesen sátánista, mert szerepel benne egy olyan sor, hogy “odaadtam a szívem az ördögnek, mert azt mondta, én vagyok az angyala”.

Elena Tsagrinou dalát gusztustalannak nevezte egy szervezet

Egy helyi hírügynökség szerint egy középiskolákban is tanító teológusokat tömörítő szervezet egyenesen gusztustalannak nevezte a dalt, és arra szólította fel a közmédiát, hogy vonják vissza a nevezésüket, amiért a dalban az énekesnő életre szóló hűséget és szerelmet fogad a sátánnak. 

Elena Tsagrinou - El Diablo - Official Music Video (Eurovision 2021 Cyprus)

Subscribe: http://bit.ly/SubscribePanikRecordsTubeStream/Download:Spotify: https://spoti.fi/3dXNHBYiTunes/Apple Music: https://apple.co/3uEQPbLDeezer: https:...

A ciprusi közmédiát egyébként folyamatosan fenyegetik telefonon is, egy alkalommal egy hívó hívő azt is elmondta, hogy fel lesz gyújtva az épület a dal miatt.

Kapcsolódó cikk

A 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált a hollandiai Rotterdamban tartják, de hosszú évek után először magyar induló nélkül, miután az MTVA így döntött.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet