Lehet, hogy veled is előfordul már, hogy kirándulás alatt eltévedtél vagy a szafari közben túl messzire merészkedtél. Számos olyan szituáció előfordulhat, amikor a puszta túlélésed a tét. A Bright Side segítségével összegyűjtöttünk néhány olyan hétköznapi tárgyat, amelyek akár az életedet is megmenthetik.

Bankkártya

Kevés olyan dolog van, amit pénzért nem lehet megvásárolni, de egy lakatlan helyen, ahol ATM automata sincs ott sem felesleges a bankkártya. Tökéletesen el tudod vele távolítani a méhfullánkot vagy a töviseket.

Egyszer Eletmento Targy1
/ Kép: Bright Side

Gyertya halkonzervből

Természetesen a halkonzerv tartalma az éhséget csillapítására is kiválóan alkalmas, de a benne lévő olaj elegendő arra, hogy 2-3 óráig égjen. A dobozon csinálj egy kis lyukat, majd azon keresztül helyezz be egy kis kanócot, majd várd meg, míg megszívja magát olajjal. Akár két-három óráig is éghet, és még a halkonzervnek sem lesz tőle baja, nyugodtan megeheted.

Egyszer Eletmento Targy2
/ Fotó: Uk Survival Guide

Ajakbalzsam-gyertya

Hasonló módon készíthető ajakbalzsamból is gyertya. Nem csak fényt ad, hanem a hőmérsékletet is emelheti a hidegben, ami életbevágó lehet vészhelyzeti szituációban. Csavard ki az egészet, nehogy lángra kapjon a tubus.

Egyszer Eletmento Targy3
/ Fotó: Intenseangler

Életmentő melltartó

Számos vészhelyzet lehet, amikor szükség van maszkra, mint például füstmérgezés vagy mérgező gázok szivárgása esetén. Ilyenkor, ha nincs más kéznél, egy melltartó kosara is megteszi. Nők előnyben!

Egyszer Eletmento Targy
/ Kép: Bright Side

Cipőfűző

A cipőfűzők is lehetnek többfunkciósak, és hasznosak számos szituációban. Összekötve őket egy hosszabb zsineget kapsz, amit két fa vagy cölöp közé kiköthetsz. Bármilyen szövet vagy műanyag darabot ráteríthetsz, és kész is az alkalmi sátor. Így most már tudod, hogy a profi túrázók miért viselnek mindig fűzős cipőt.

Egyszer Eletmento Targy4
/ Kép: Bright Side

Zoknik

A zokni nem csak arra jó, hogy kényelmesen és melegen tartsa a lábaidat, hanem szükség esetén vízszűrőként is használhatod. Nem lesz teljesen tiszta, de megtisztítja a vizet a látható szemcséktől és a mikroorganizmusok egy részétől is.

Egyszer Eletmento Targy5
/ Kép: Bright Side

Szemüveg

Ne vedd zokon, hogy néha gúnyolnak a szemüvegviselés miatt, hiszen olyan dolgokra lehetsz vele képes, ami életbevágó! A szemüveg lencsével akár tüzet is csiholhatsz. A nagyítós lencse összegyűjti a nap sugarait és meggyújthatod vele a száraz avart, majd miután lángra kapott, akár tábortüzet is gyújthatsz.

Egyszer Eletmento Targy7
/ Kép: Bright Side

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet