Elmondjuk, hogyan válhatsz jobb emberré 2020-ban

Az év elején mindenki igyekszik megtartania a fogadalmait, amelyekkel szeretne idén jobb életet élni vagy egészségesebbé válni. A tavalyi év történései és trendjei közül összegyűjtöttünk néhányat, amelyek tanulságait követve idén jobb emberré válhatsz.

Légy olyan, mint Jonathan Van Ness!

Jonathan Van Ness amerikai fodrász és televíziós személyiség, a Queer Eye Netflix-sorozat szereplője. Miután sikeresen feldolgozta múltbéli traumáit, a szexuális zaklatást, a drogfüggőséget és H.I.V.-diagnózist, inspiráló személyiséggé vált. Szeretné, ha az emberek felismernék azt, hogy minden mélypontból van kiút.

Jonathan Van Ness
Jonathan Van Ness jobb emberré vált/ Fotó: JOHANNES EISELE

Ne csalj!

Egy új jelenség terjedt el, az úgynevezett buldózerszülő, aki minden akadályt félresöpör a gyermekeik útjából, hogy sikeresek lehessenek. A sajtó visszhangos, azoktól a gazdag és híres szülőktől, akik lefizették az egyetemeket és a tanárokat, hogy a csemetéjük bejuthasson.

huffman felicity
Felicity Huffman egyetemet vesztegetett, lecsukták / Fotó: Katherine Taylor

Légy összhangban a generációkkal!

A Z-generáció dühös a bébibumm generációra, azaz az ötvenes-hatvanas korosztályra, a világ jelenlegi állapota miatt, ez indította el az OK Boomer mozgalmat. Az X-generáció pedig úgy érzi megfeledkeztek róluk, de kikérik maguknak, hogy ők ne csinálnák jobban, mint az előttük lévő generáció. Tény, hogy jelenleg öt generáció létezik egymás mellett a munkahelyeken, így a legjobb, ha meghallgatjuk egymást, és közösen keresünk megoldást a problémákra.

via GIPHY

Gondolkodj, a közösségi média megosztásokon!

Az elutasítás néha indokolt lehet a social mediában. Néha pedig zaklatás lesz az eredménye. Gondold meg tehát, hogy milyen módon nyilvánulsz meg a közösségi média felületein.

via GIPHY

Éld az életedet romantikus vígjátékként!

Egy friss kapcsolatot, de egy hosszabb ideje tartó házasságot is fel lehet dobni romantikus filmeket idéző eseményekkel. Szervezzétek meg újra az első randitokat, izgalmas lesz újra átélni a szerelem első látásra érzését!

via GIPHY

Kerüld a túl sok kemikáliát!

A bőrünk rendelkezik, egy sajátos védőréteggel, amely megvéd bennünket a káros hatásoktól, kórokozóktól. A kozmetikumok- és tisztálkodószerek használata rombolja ezt a védőréteget, ezért ne vidd túlzásba ezek használatát, főleg az arcodon.

via GIPHY

Aludj legalább reggel hatig!

A megfelelő alvásmennyiség jótékony hatással van az immunrendszerre, az agyi teljesítőképességre, és a megfelelő vérnyomás fenntartására. De a stressz csökkentésében is fontos szerepe van a pihenésnek.

via GIPHY

Egyszerűbb ruházkodás, hordj legginget!

A divatszakértő szerint az Y-generáció számára a ruházkodást az életmód és a tevékenység határozza meg, addig a Z-generáció elutasítja ezt a fajta uniformitást és egyszerűbben ruházkodik.

via GIPHY

Használd az irodai mosdót rendeltetésszerűen!

A kiválasztás az emberi szervezet működésének természetes velejárója, azt jelzi, hogy egészségesen működik. Ne zavartasd tehát magad, ha a munkahelyeden rád jön a nagy dolog, használd ki az angol WC adta előnyöket. Ne foglalkozz azzal, mint gondolnak erről a kollégáid.

via GIPHY

Ismerd meg önmagad!

Ismerd meg milyen személyiségtípus vagy, ez megkönnyítheti azt is, hogy megismerd a számodra ideális párt.

via GIPHY

Mérsékeld a alkoholfogyasztás!

Tervezed, hogy „száraz februárt” tartasz? Érdemes, hiszen a mérsékelt alkoholfogyasztás számos pozitív hatással bír. Energikusabb leszel és hagysz időt a szervezetednek a méregtelenítésre, regenerálódásra.

via GIPHY

20 perc semmittevés

Iktasd be az életedbe a transzcendentális meditációt. Katy Perry is erre a módszerre esküszik, szerinte ezáltal megnyílnak az idegpályák a fény felé. Feltüzeli őt, és kiélesíti az érzékeit. Ha napi rutinoddá válik a meditáció, az segíteni fog céljaid elérésében.

katy perry
Katy Perry is a transzcendentális meditációra esküszik / Fotó: Capitol Records

Kapcsold ki magad hosszabb időre!

A San Francisco-ból indult kezdeményezés, az úgynevezett dopamin-böjt. A dopamin, egy idegrendszeri jelátvivő anyag. A mai világban, a rengeteg külső inger hatására az ember hozzászokott a stimuláló anyag magas szintjéhez.

via GIPHY

A módszer célja, hogy visszaállítsuk a receptoraink normális működését. A „böjt” ideje alatt, ingerszegény környezetben kell lennünk, kerülni kell a beszélgetés, de még a szemkontaktust is.

Cikkünk nagyban támaszkodott a The New York Times cikkére.

További életmód tanácsokért látogass el a ContextUs Élet+Stílus rovatába!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból