Nézem Film Elhunyt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

Elhunyt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

Promóció

74 éves korában érte a halál Peter Mayhew színészt, aki a Star Wars-filmekben Chewbacca bőrébe bújt.

Promóció
- Advertisement -

A színész egy kórházban dolgozott, amikor George Lucas kiválasztotta őt a szerepre az eredeti Star Wars-filmhez. A rendezőnek egy olyan színészre volt szüksége, aki magasabb, mint Darth Vader, így esett a választás a 218 cm magas Mayhewre.

A Star Wars című film egyik legszerethetőbb karaktere: Chewbacca / Fotó: IGN

Peter Mayhew világszerte ismerté vált a Star Wars-rajongók körében a Star Wars-univerzum wookiee nemzetségéhez tartozó Chewbacca megformálásáért.

Megérkezett a Star Wars új részének előzetese, Carrie Fisher is feltűnik benne

Star Wars Ünnnepségre gyűlt össze a Lucasfilm projektje mögött álló csapat Chicagoban, ahol hivatalosan elérhetővé tették a Star Wars: The Rise of Skywalker című film előzetesét, A filmben Stephen Colbert humorista is közreműködött. Egy évnyi találgatás után a komikus Colbert, a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy és J.J.

A színész több Star Wars-filmben is alakította a szerethető szőrös lényt. Peter Mayhew az 1977-es Star Wars, A Birodalom visszavág (1980), A Jedi visszatér (1983), A sith-ek bosszúja (2005) és Az ébredő Erő (2015) című epizódokban is magára öltötte Chewbacca jelmezét.

Peter Mayhew és Harison Ford “civilben” / Fotó: The Telegraph

A sztár az észak-texasi otthonában hunyt el családja körében, közölte a gyászhírt a The Hollywood Reporter. Mayhew orvosi beavatkozáson esett át még júliusban. Mark Hamill, Harrison Ford, és George Lucas is megemlékeztek a legendássá vált színészről.

Ő egy kedves óriás volt. Egy nagy ember még nagyobb szívvel, aki mindig meg tudott nevettetni és igazi barát volt. Hálás vagyok a közös emlékekért és úgy érzem jobb emberré váltam azáltal, hogy megismerhettem Őt. Köszönöm Pete.

– emlékezett Mark Hamill színésztársáról. A hatalmas színésznek három gyermeke született Angie nevű feleségétől. Nyugodjék békében!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3