Elhunyt a Chewbaccát alakító színész, Peter Mayhew

74 éves korában érte a halál Peter Mayhew színészt, aki a Star Wars-filmekben Chewbacca bőrébe bújt.

A színész egy kórházban dolgozott, amikor George Lucas kiválasztotta őt a szerepre az eredeti Star Wars-filmhez. A rendezőnek egy olyan színészre volt szüksége, aki magasabb, mint Darth Vader, így esett a választás a 218 cm magas Mayhewre.

Chewbacca Meghalt Peter Mayhew
A Star Wars Című Film Egyik Legszerethetőbb Karaktere: Chewbacca / Fotó: Ign

Peter Mayhew világszerte ismerté vált a Star Wars-rajongók körében a Star Wars-univerzum wookiee nemzetségéhez tartozó Chewbacca megformálásáért.

Megérkezett a Star Wars új részének előzetese, Carrie Fisher is feltűnik benne

Star Wars Ünnnepségre gyűlt össze a Lucasfilm projektje mögött álló csapat Chicagoban, ahol hivatalosan elérhetővé tették a Star Wars: The Rise of Skywalker című film előzetesét, A filmben Stephen Colbert humorista is közreműködött. Egy évnyi találgatás után a komikus Colbert, a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy és J.J.

A színész több Star Wars-filmben is alakította a szerethető szőrös lényt. Peter Mayhew az 1977-es Star Wars, A Birodalom visszavág (1980), A Jedi visszatér (1983), A sith-ek bosszúja (2005) és Az ébredő Erő (2015) című epizódokban is magára öltötte Chewbacca jelmezét.

Peter Mayhew És Harrison Ford Csillagok Háborúja
Peter Mayhew És Harison Ford “Civilben” / Fotó: The Telegraph

A sztár az észak-texasi otthonában hunyt el családja körében, közölte a gyászhírt a The Hollywood Reporter. Mayhew orvosi beavatkozáson esett át még júliusban. Mark Hamill, Harrison Ford, és George Lucas is megemlékeztek a legendássá vált színészről.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ő egy kedves óriás volt. Egy nagy ember még nagyobb szívvel, aki mindig meg tudott nevettetni és igazi barát volt. Hálás vagyok a közös emlékekért és úgy érzem jobb emberré váltam azáltal, hogy megismerhettem Őt. Köszönöm Pete.[/perfectpullquote]

– emlékezett Mark Hamill színésztársáról. A hatalmas színésznek három gyermeke született Angie nevű feleségétől. Nyugodjék békében!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk