Elhunyt Acsa Szücs Imre képzőművész

Újabb veszteség érte Székesfehérvár kulturális életét. Életének 62. évében súlyos betegségben, július 10-én elhunyt Acsa Szücs Imre grafikus, képzőművész.

Acsa Szücs Imre korábban tagja volt a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának (FKSE), a Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, írja a Székesfehérvár Önkormányzat.

Utolsó egyéni tárlatát Székesfehérváron januárban a Magyar Kultúra Napja rendezvényeihez kapcsolódóan az Öreghegyi Művelődési Házban nyitották meg, Gárdonyban 2018 novemberében mutatta be Papírfelhők című sorozatát.

Acsa Szücs Imre Képzőművész Fkse
Acsa Szücs Imre Képzőművész

1974-79 között Székesfehérváron A Szabadművelődés Házában folytatott képzőművészeti tanulmányokat; mesterének Ujházi Pétert tartotta. 1992-ben elnyerte a Szegedi Táblakép-festészeti Biennálé nagydíját. 1989 óta kiállító művész, nyaranta gyakran dolgozott az agárdi és a móri művésztelepeken. Családjával Gárdonyban élt.

Lehet-e félmunkát kiállítani? – kraft, werk: az FKSE új tagos kiállítása

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület új tagjainak bemutatkozó kiállításán jártunk. A kraft,werk címet viselő tárlat programját azzal a céllal hozták létre, hogy a látogatók számára betekintést adjanak az alkotói munkafolyamatba. Múlt csütörtökön a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület adott otthont az Ébredni alszom, lefeküdni kelek föl / I sleep to wake up, I get up to lie down című fiatal alkotók által reprezentált kiállításnak.

Változatos grafikai és festészeti technikákkal kísérletezett és dolgozott. Témái között rendkívül jelentős helyet foglalt el a Biblia (Biblia térképe-sorozatok), Dosztojevszkij prózája, de a Velencei-tó és Székesfehérvár is.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Alkotásain egy spiritualizált világ rejtett térképét hozta el, amelyben jó kalandozni és jó eltévedni[/perfectpullquote]

– hangzott el utolsó, egyéni, fehérvári tárlatán. Újabb képek már nem születnek keze nyomán, de alkotásainak spirituális világa velünk marad.

Acsa-Szücs Imre kiállítása Gárdonyban

Acsa-Szücs Imre festőművész kiállítása Gárdonyban… Felv.: Lovász Lilla

A végső búcsúztatásra 2019. augusztus 2-án, pénteken, 16 órakor kerül sor a gárdonyi katolikus temetőben.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk