Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csingun Ádám operatőr, kedd délután. 

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csingun Ádám operatőr – tudatta lapunkkal Regős Ábel rendező, akivel az utóbbi években együtt dolgozott Csingun. A 26 éves filmszakember Regős mellett együtt dolgozott a tavalyi Oscar-díjas Mindenki rendezőjével, Deák Kristóffal és Reisz Gábor Rossz versek film casting operatőreként is.

Csingun 2012 és 2014 között a Novus Művészeti Iskolban tanult, aki legutóbb a Gulyás Márton által vezetett Partizán négyrészes sorozatában is közreműködött.

Első komolyabb filmes projektünk – a Vesszen Trianon című négyrészes sorozatunk – nem jött volna létre az ő elkötelezett és precíz munkája nélkül

írta a Partizán a Facebook-oldalán. Az utóbbi években Regős Ábel rendezővel – akinek Lili című dokumentumfilmjét a 2017-es Verzión is vetítették – dolgozott együtt huzamosabban.

Csingun Ádám / Fotó: Orosz Bálint

Többek között Roy és Ádám 2017-es Ráz lemezén hallható Szex és Budapest dalhoz készített videóklipben is közreműködött Csingun Ádám és Regős Ábel. Ám a tavaly öt év után visszavonuló népszerű Budapest Voices a capella formáció háttérmunkájában is szerepet vállalt mint operatőr, Regős pedig mint rendező.

Roy és Ádám Trió: Szex és Budapest (Official Music Video)

Kiadó: ©2017 Star People Productions https://www.royesadam.hu/ iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/r%C3%A1z/id1220329257?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4 Deezer: http://www.deezer.com/album/15775292 Spotify: https://play.spotify.com/album/0OeSUsdPb6If7LZ324HUrt?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open Googleplay: https://play.google.com/store/music/album/Roy_%C3%A9s_%C3%81d%C3%A1m_Tri%C3%B3_R%C3%A1z?id=Bk5wmmud525eqx422upjnb3ycpi Amazon: https://www.amazon.com/gp/product/B06XWRQBKJ/ref=dm_ws_sp_ps_dp https://www.facebook.com/royesadamtrio Management, koncertszervezés: Star People Management +36 30 212 6000 Kohánszky Roy – ének, basszusgitár Nagy Ádám – gitárok, vokál Csányi Zoltán – dob, vokál Zene | szöveg: Nagy Ádám Zenei producer: Takács Zoltán Jappán Programing: Horváth Barnabás A hangfelvétel a Jappan & Barnsz stúdióban készült.

Emellett a 2013-as Vodafone-reklámból is ismert Antilope Kid formáció 1% dalához készült videóklipen szintén közösen dolgoztak.

Nem azt érzem, hogy valami lezárult. Azt érzem, valami félbeszakadt, félbemaradt. Annyi minden félbe lett hagyva. Csingun Ádám kivételes tehetség volt és páratlanul kedves ember

– mondta lapunknak barátja és kollégája, Regős Ábel. Hozzátette, ennek fényében többen úgy döntöttek, hogy készíteni fognak egy zsebkönyvet az emlékére a hagyatékából, amely tulajdonképpen vizuális naplót ölt az operatőr fotóiból. Mint mondta, “rövidke szövvegekkel emlékeznénk kivételes személyiségére, az ő általa készített és alaposan összeválogatott fotókkal, stillekkel, Messenger-képekkel vagy éppen régi, analóg fotóival vegyesen.”

Csingun Ádám operatőr / Fotó: Regős Ábel

Regős Ábel lapunknak azt is elmondta, Csingun Ádám szerette a verseket, emiatt is gondoltak kiskönyv formátumra. “Ádámnak fontos lenne, hogy elférjen a fekete nadrágja hátsó vagy fekete kabátja belső, illetve fekete hátizsákja legbelső kis zsebében. Hiánya gyötrelmes.”