Elhunyt Csingun Ádám, a Rossz versek casting operatőre

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csingun Ádám operatőr, kedd délután. 

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csingun Ádám operatőr – tudatta lapunkkal Regős Ábel rendező, akivel az utóbbi években együtt dolgozott Csingun. A 26 éves filmszakember Regős mellett együtt dolgozott a tavalyi Oscar-díjas Mindenki rendezőjével, Deák Kristóffal és Reisz Gábor Rossz versek film casting operatőreként is.

Csingun 2012 és 2014 között a Novus Művészeti Iskolban tanult, aki legutóbb a Gulyás Márton által vezetett Partizán négyrészes sorozatában is közreműködött.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Első komolyabb filmes projektünk – a Vesszen Trianon című négyrészes sorozatunk – nem jött volna létre az ő elkötelezett és precíz munkája nélkül[/perfectpullquote]

írta a Partizán a Facebook-oldalán. Az utóbbi években Regős Ábel rendezővel – akinek Lili című dokumentumfilmjét a 2017-es Verzión is vetítették – dolgozott együtt huzamosabban.

elhunyt Csingun Ádám operatőr
Csingun Ádám / Fotó: Orosz Bálint

Többek között Roy és Ádám 2017-es Ráz lemezén hallható Szex és Budapest dalhoz készített videóklipben is közreműködött Csingun Ádám és Regős Ábel. Ám a tavaly öt év után visszavonuló népszerű Budapest Voices a capella formáció háttérmunkájában is szerepet vállalt mint operatőr, Regős pedig mint rendező.

Roy és Ádám Trió: Szex és Budapest (Official Music Video)

Kiadó: ©2017 Star People Productions https://www.royesadam.hu/ iTunes: https://itunes.apple.com/hu/album/r%C3%A1z/id1220329257?app=itunes&ign-mpt=uo%3D4 Deez…

Emellett a 2013-as Vodafone-reklámból is ismert Antilope Kid formáció 1% dalához készült videóklipen szintén közösen dolgoztak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nem azt érzem, hogy valami lezárult. Azt érzem, valami félbeszakadt, félbemaradt. Annyi minden félbe lett hagyva. Csingun Ádám kivételes tehetség volt és páratlanul kedves ember[/perfectpullquote]

– mondta lapunknak barátja és kollégája, Regős Ábel. Hozzátette, ennek fényében többen úgy döntöttek, hogy készíteni fognak egy zsebkönyvet az emlékére a hagyatékából, amely tulajdonképpen vizuális naplót ölt az operatőr fotóiból. Mint mondta, “rövidke szövvegekkel emlékeznénk kivételes személyiségére, az ő általa készített és alaposan összeválogatott fotókkal, stillekkel, Messenger-képekkel vagy éppen régi, analóg fotóival vegyesen.”

csingun ádám operatőr
Csingun Ádám operatőr / Fotó: Regős Ábel

Regős Ábel lapunknak azt is elmondta, Csingun Ádám szerette a verseket, emiatt is gondoltak kiskönyv formátumra. “Ádámnak fontos lenne, hogy elférjen a fekete nadrágja hátsó vagy fekete kabátja belső, illetve fekete hátizsákja legbelső kis zsebében. Hiánya gyötrelmes.”


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból