Hallgatom Elhunyt a legendás menedzser 76 éves korában

Elhunyt a legendás menedzser 76 éves korában

Promóció

Elhunyt Elliot Roberts zeneipari menedszer, akinek leghíresebb ügyfelei közé tartozott Neil Young. Kettejük közös munkája 1969-ben kezdődött. 

Promóció
- Advertisement -

Elliot Roberts 76 éves korában hunyt el, aki a klasszikus rock ikonjainak, mint Neil Young vagy Joni Mitchell menedszereként dolgozott. Elliot Rabinowitznak kiemelkedő szerepe volt a Laurel Canyon felemelkedésében, amely az 1960-as és 1970-es évek Los Angeles-i rockbandák legfontosabb helyszíne volt. Olyan előadók kedvenc placca volt, mint Frank Zappa, Jim Morrison, The Byrds, Buffalo Springfield vagy épp az The Eagles. Ezen a környéken együtt zenéltek, drogoztak, aludtak a legendás zenészek.

Amikor először Los Angeles-be jöttem [1968], Joel Bernstein fotós barátom talált egy régi könyvet. Azt mondta: “kérdezz bárkit Amerikában, hol élnek a legőrültebb emberek, azt mondják, Kalifornia. Kérdezz bárkit Kaliforniában, hol élnek a legőrültebb emberek, azt mondják, Los Angeles. Kérdezz bárkit Los Angelesben, hol élnek a legőrültebb emberek, azt mondják, Hollywood. Kérdezz bárkit Hollywoodban, hol élnek a legőrültebb emberek, azt mondják, Laurel Canyon. Kérdezz bárkit Laurel Canyonban, hol élnek a legőrültebb emberek, azt mondják, Lookout Mountain. Szóval vettem egy házat ott

– idézi Joni Mitchellt a Vanity Fair, aminek cikkében górső alá veszi a Laurel Canyont.

Joni Mitchell a Laurel Canyon-i lakásán, 1970 szeptemberében / Fotó: Vanity Fair

Elliot Roberts menedzselte Mitchell karrierjét a korai éveiben, amikor New Yorkban élt. Még 1967-ben költözött Robert, Mitchell és a barátja, David Crosby Los Angelesbe. Abban az évben alapította meg a Lookout Management ügynökségét David Geffennel, majd végül az Asylum Records-ot, amely a The Eagles-t menedzselte.

Elliot Robert, aki többek között Neil Young menedszere volt / Fotó: Gabe Ginsberg / Getty Images

Robert egyik leghíresebb ügyfele Neil Young 1969-ben kezdett el dolgozni vele. A kollab a menedszer haláláig tartott. Egy 2016-os, Billboardnak adott interjújában beszélt Young filmjéről. Mint mondta, szerette volna, ha az új generációba tartozó rajongók is megismerjék a zenei legendát és lássák őt “akció közben”.

Neilnek számos dolga volt, ami fontos nekünk – nem azért, mert jól fogytak. A keménymag az 50-es és 70-es korosztály, de szeretnénk bemutatni a fiatalabb közönségnek is [Neilt]

– mondta Roberts.

Neil Young (b) és Elliot Roberts (j) / Fotó: Fall Out Magazine

Young 2012-es memoárjában (Waging Heavy Peace) ír arról, miért működik jól és már olyan hosszú ideje a közös munka Roberts-cel.

El szoktam kerülni a konfrontációt és a rossz híreket sem közlöm. Egyikben sem vagyok jó. Elliot az. Tudja, hogyan kommunikálja ezeket. Én felkelek mindennap egy új ötlettel, ő felkel mindennap olyan hozzáállásal, hogyan kell megoldani azokat a problémákat, amelyekbe már rég mélyen vagyok. Elég sok van belőlük. Ez a mi módszerünk

– írja Young.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3