Genesis P-Orridge 70 évesen hunyt el két évnyi leukémiával való küzdelem után. 

Sokszínű alkotó

Elhunyt Genesis P-Orridge, a Throbbing Gristle alapítója és a Phychic TV vezetője. 2017-ben diagnosztizáltak nála leukémiát, két évnyi küzdelem után azonban Genesis P-Orridge kénytelen volt feladni a harcot a betegséggel. 

Genesis 1 1
Genesis P-Orridge / Fotó: Recorder Blog

Genesis P-Orridge, született nevén Neil Andrew Megson számtalan dologhoz értett. Dalokat írt, maga is énekelt, zenélt, de a költészetben és a performansz művészetben is alkotott. Az avantgárd nagymesterének tekinthető művész az ’60-as évek végén megalapította a COUM Transmissionst művészi társulatot és a Throbbing Gristlelt. A Gristlellel való szakítás után azonban egy saját videó és zenei projektet álmodott meg, a Physcic TV-t. 

Hosszú küzdelem után

A kétévnyi leukémáiával való küzdelem azonban végleg véget vetett Genesis P-Orridge sokszínű ténykedésének. Március 14-én a gyermekei, Caresse és Genesse P-Orridge jelentették be a művész halálát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Kedves barátaink, családtagjaink és támogatóink! Sajnálattal közüljük, hogy szeretett édesapánk, Genesis Breyer P-Orridge ma eltávozott tőlünk. Két és fél éve küzdött a leukémiával, és ma reggel, 2020 március 14-én végleg feladta a harcot a betegséggel szemben. Jaqueline ‘Lady Jaye’ Breyer kedvese mellé temetjük, aki 2007-ben hagyott itt minket. Az életet követően újra találkozhatnak majd[/perfectpullquote]

írja a Dais Recors a lányok közleményét. 

A hírességről John Talabot és Zola Jesus is megemlékeztek, akik elviselhetetlen veszteségként nyilatkoztak a művész haláláról. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk