Elhunyt a rocktörténelem egyik legnagyobb legendája, Hal Blaine

Elhunyt a rocktörténelem egyik legnagyobb dobosa, Hal Blaine. 90 éves korában érte a halál, a hírt veje, Andy Johnson közölte.

Számos legendás stúdiófelvételén játszott, mint például a Beach Boys Pet Sounds albumán vagy a Ronettes Be My Baby klasszikusán, írja a Billboard.

hal blaine 2003 billboard 1548
Hal Blaine / Fotó: Gina Ferazzi / Los Angeles Times / Getty Images

Utóbbi dobintrója a popipar egyik legtöbbször plagizált dalkezdése lett.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Annyira szomorú vagyok, nem tudom, mit mondjak. Hal Blaine olyan nagyszerű zenész és barát volt, hogy azt nem lehet szavakba önteni! Sok mindenre megtanított, és nagyon sok köze volt a sikerünkhöz – ő volt a legnagyobb dobos. Rengeteget nevettünk együtt[/perfectpullquote]

– írta róla a Twitteren Brian Wilson, a Beach Boys egyik alapító tagja.

No Title

I’m so sad, I don’t know what to say. Hal Blaine was such a great musician and friend that I can’t put it into words. Hal taught me a lot, and he had so much to do with our success – he was the greatest drummer ever. We also laughed an awful lot.

Blaine-t, aki a Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb dobosát összegyűjtő listáján az ötödik helyen szerepel, olyan hírességek kérték fel az együttműködésre, mint Elvis Presley, Nancy Sinatra vagy a Simon & Garfunkel duó.

Lázár Ágoston: A dobos nem a zenész legjobb barátja

A 2006-ban megalakult Esti Kornél ütőse, Lázár Ágoston, aki nem mellesleg egy másik – egy jóval fiatalabb lo-fi – projektben, a Pegazusok Nem Léteznek nevű formációban is szerepel. Ágoston bőbeszédűen válaszolt kérdéseinkre, így mezőtúri fiatalkoráról és Eminem zenéjéhez való vonzalmáról is megtudtunk egyet s mást.

Hal Blaine 2018-ban Grammy-életműdíjat kapott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból