Elhunyt Niki Lauda, akinek életrajzát a Hajsza a győzelemért film feldolgozta

Niki Lauda életét a Hajsza a győzelemért című film is feldolgozta. A Forma-1-es versenyzőt életének hetvenedik évében érte a halál.

Az osztrák Forma-1-es bajnok, Niki Lauda halálát családja adta hírül, számolt be róla a Deadline.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mély fájdalommal jelentjük be, hogy a szeretett Nikink békésen távozott családja körében[/perfectpullquote]

– tudatta a család közleményét a The Austria Press Agency.

Az autóversenyző legenda 1975-ben, 1977-ben és 1984-ben is megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot. 1976-ban szörnyű égési sérüléseket szenvedett egy balesetben. Az eset ellenére visszatért és a következő évben két versenyt is megnyert.

niki lauda forma 1
Niki Lauda osztrák autóversenyző 70 éves korában elhunyt / Fotó: BBC

Lauda visszatérése és James Hunttal való versengése volt a központi témája a 2013-ban, Ron Howard által rendezett Hajsza a győzelemért című filmnek. A spanyol származású színész, Daniel Brühl alakította Niki Laudát az életrajzi filmben, James Hunt karakterét pedig a Bosszúállók sztárja, Chris Hemsworth játszotta.

Schumacher: dokumentumfilm a Forma-1 legendáról

Az első hivatalos dokumentumfilm gyártása már az utolsó szakaszba lépett Michael Wech és Hanns-Bruno Kammertöns rendezőpáros jóvoltából. A Schumacher című dokumentumfilm a címadó sportoló izgalmakkal és sporttörténeti rekordokkal teli életét meséli el, adta hírül a . Ő az egyetlen a sporttörténelemben, aki hét alkalommal nyerte meg a Forma-1 világbajnokságot.

A filmet két Golden Globe-díjra jelölték: a legjobb dráma kategóriában, Daniel Brühl pedig a legjobb színészként volt esélyes a kitüntetésre.

Hajsza a győzelemért magyar feliratos előzetes

Hajsza a győzelemért magyar feliratos előzetes. További infó a filmről: http://filmtrailer.hu/trailer/rush-teaser-trailer/

Niki Lauda 1949 február 22-én született. Mindig is szoros kapcsolat fűzte Őt a Forma-1 világához, még az 1985-ös visszavonulása után is.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból