Elhunyt Richard Swift, a The Black Keys basszerosa

Július 3-án, 41 évesen elhunyt Richard Swift dalszerző, producer, a The Black Keys basszus gitárosa és a The Arcs alapító tagja. Richard Swift múlt hónapban került be a kórházba. A hírt Facebook-oldalán is megerősítették.  

Richard Swift 1977-ben született Kaliforniában. A The Novelist és a Walking Without Effort voltak az első lemezei. 2005-ben összevonta  a két albumot és Richard Swift Collection Vol. 1 néven jelentette meg.

Producerként olyan zenészekkel dolgozott, mint Damien Jurado, The Mynabirds, David Bazan. 2011-ben lett a The Shins tagja, akikkel 2016-ig turnézott.

2014-től pedig The Black Keys basszusgitárosaként ismerhetjük. Dan Auerbach, az utóbbi zenekar énekese, 2015-ben jelentette be, hogy megalakult a The Arcs, aminek Richard Swift alapító tagja, dobosa és producere is volt.

Richard Swift – “Lady Luck” (Official Video)

Video for “Lady Luck” by Richard Swift from his Secretly Canadian release Atlantic Ocean. Video directed by Ulysses///Onasis. Richard Swift: http://www.secre…

Első lemezük 2015 szeptemberében jelent meg Yours, Dreamily címen. Az utolsó szóló albumát, a The Atlantic Oceant pedig 2009-ben adták ki. 

Screen Shot 2018 07 03 At 10 29 08 Am
Richard Swift, A The Black Keys Basszerosa / Fotó: Nme

Zenész társai közül többen is megemlékeztek róla különböző platformokon. Az imént említett Dan Auerbach Intsagramon is megosztotta gondolatait.

https://www.instagram.com/p/BkxX-H3BkNl/?taken-by=easyeyesound

“Ma a világ elvesztette az egyik legtehetségesebb zenészét. Most már az anyukájával és a nővérével van. Hiányozni fogsz barátom” – írja Dan Auerbach.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból